Korkeasaaressa tarjottiin eläimille keitettyjä espanjansiruetanoita, tuttavallisemmin tappajaetanoita.
Lauttasaaresta viikon aikana talkoovoimin kerätyt espanjansiruetanat tarjottiin tänään keitettynä useille eläinlajeille. Yhteensä etanoita keitettiin 50 kiloa.
Ensimmäiseksi etanoita pääsivät maistamaan pesukarhut, villisiat ja karhut, joiden monipuoliseen ruokavalioon myös etanat jo kuuluvat, tosin eivät tappajaetanat.
Parhaiten etanat maistuivat pesukarhuille.
– Kaikki pistelivät niitä kilvan poskeensa, kertoo Korkeasaari tiedotteessaan.
3:55
Villisiat kokeilivat etanoita, mutta vasta, kun pähkinät olivat loppuneet.
7:01
Karhut taas mieluiten kieriskelivät etanoissa, jotka olikin marinoitu hunajavedessä.
13:05
Espanjansiruetanan maistumista haluttiin testata erityisesti kotimaisille lajeille. Villieläinsairaalan siilit alkoivat syödä etanoita, mutta vasta muun ravinnon loputtua.
– Tämä on kotipuutarhureiden kannalta kiinnostava havainto, kommentodaan Korkeasaaresta.
Myös korpit ja vesikot söivät etanoita. Maatiaiskanoille paloitellut etanat eivät valitettavasti kelvanneet.
Jyrkimmin suhtautui ahma. Se yökkäsi etanoita haisteltuaan.
Korkeasaari tiedottaa jatkavansa etanakokeilua vielä, sillä eläimet usein suhtautuvat uuteen ravintoon varauksella.