Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin. Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on kolme kertaa enemmän kuituja kuin perinteisessä murotaikinassa.
Noin 15 kpl
Kaura-suklaa:
1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (1 levy -200g)
80-100 g tummaa suklaata rouheena
Koristeluun: suklaanappeja, hopeakuulia
Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat.
Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.
Vinkki: Voit kokeilla myös valkosuklaalla tai Marianne-rouheella.
Kaura-taateli:
1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
80-100 g taatelia rouheena
Koristeluun: sokerivesikuorrutusta, nonparelleja
Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.
Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla viikunalla.
Kaura-mustikka:
1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
40-50 g kuivattua mustikkaa (1/2 pss)
Koristeluun: mustikkahilloa, tomusokeria
Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla
Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla puolukalla tai karpalolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy