Petteri Sihvonen iskee Risto Dufvalle raippaa ennen SM-liigan jättipeliä: "Ei Jortikalle tai Aravirralle jaeskeltu"

Lehdistötilaisuus: Sport - HIFK 5:25
Näin Risto Dufva ennakoi tiistain hurjaa trilleriä – "juhlat" luvassa varmuudella

Vaasan Sport isännöi tiistaina jääkiekon SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella Porin Ässiä. Ottelun panos on valtava. Voittaja jatkaa pudotuspeleihin. MTV Urheilun kiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen profetoi kohtalonottelun asetelmia.

Tulos tai ulos. Ässillä 81 pistettä, Sportilla 80. Vaasassa todistetaan tiistaina hurjaa painepeliä. Petteri Sihvonen täräyttää heti kärkeen näkemyksensä siitä, kumpi kasitien kaksikosta jatkaa playoffeihin. Sihvosen mukaan se on Sport. 

– Sport saa lievää etua kotikentästään, Sihvonen maalailee perusteita. 

Kiekkoasiantuntija ei anna maalinteon kanssa tuskailleille porilaisvieraille paljoakaan.

– Ässät on ollut luvattoman heikko ja ongelmissa hyökkäyssuuntaan. On vaikeaa ajatella, että se tässä painetilanteessa putkahtaisi esiin sitten, Sihvonen tylyttää.

Latausta katkolla olevista kiekkourista

Pudotuspelipaikan lisäksi pelissä on useampi näyttävän kiekkotarinan jatko. Sportin päävalmentaja Risto Dufva on ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että tämä kausi jää hänen viimeisekseen. Samoin vaasalaisten kulttipelaaja Erik Riska

Kiekkoromantiikkaan harvemmin taipuva Sihvonen uskoo tässä tapauksessa mainittujen asetelmien luovan lisää "urheilun taikaa" kamppailun ympärille.

– Näissä on väistämättä latausta. Etenkin Dufva kaiken kokeneena sen kestää. Hänen käyttäytymisensä ei tule horjahtamaan, Sihvonen sanoo.

Myös Ässien riveissä on todennäköisesti upea jääkiekkoilijan ura katkolla. Kapteeni Jesse Joensuun on kerrottu lopettavan, vaikka hän ei ole asiaa vahvistanut itse.

Joensuu on osoittanut kuluvan kauden aikana turhautumisen merkkejä kaukalossa. Välillä kohteena ovat olleet tuomarit, välillä kiukku on näyttänyt purkautuvan kiekkomieheen itseensä.

Sihvonen otti aiemmin kaudella kantaa Joensuun näyttäviin protesteihin. 

– Jos nämä asetelmat jossain kääntyvät negatiiviseksi, niin tiukan paikan tullen se voi olla Joensuu. Vaikeaa uskoa, että hänkään mahdollisesti viimeisessä pelissään alkaisi teutaroimaan.

Penkin takana kokemusero on jättipaineistetussa illassa valtava. Kaiken nähnyt Risto Dufva kohtaa Ässissä ensimmäistä kauttaan käskevän Jere Härkälän

Vaikka Sihvonen povaa vaasalaisille onnistunutta iltapuhdetta, lyö hän kovaa kritiikkiä ja odotuksia uransa päättävän Dufvan suuntaan. 

– Vain voittamalla Dufva lunastaisi tämän "kiertueen" nyt jotenkuten. Jos Sport häviää, niin voidaan ikuisesti kysellä, että oliko se (julkisesti lopettamisesta kertominen) pois joukkueen valmistamisesta. Yksi ihminen teki itsestään vähän yhteisöä suuremman pitkin kevättä. Hän on ottanut hyvästelyjä vastaan pitkin Suomea. Ei niitä ole Jortikalle tai Aravirralle jaeskeltu, Sihvonen pamauttaa.

Sport ja Ässät iskevät yhteen Vaasassa tiistaina klo 18.30 alkaen. Ottelua voi seurata MTV Katsomosta.

Jukurit kunnioitti upeasti seurahistorian suurmiestä – näin Risto Dufvaa juhlittiin 2:48
Risto Dufvaa on kiitelty pitkin kevättä ympäri Liiga-paikkakuntia – Mikkelissä juhlallisuudet olivat tammikuussa näyttävät

Lue myös:

    Uusimmat