MTV paikalla: Kaksi kuoli pienkoneen pudottua Lopella – tiedotustilaisuus kello 16

MTV Uutiset on paikan päällä onnettomuuspaikalla Räyskälän lentokentällä. 

Kaksi ihmistä on kuollut pienlentokoneen maahansyöksyssä Räyskälän lentokentällä Lopella Kanta-Hämeessä. Asiasta kertoo Räyskälä-säätiön toiminnanjohtaja Anu Vahteristo.

– Jälki on pahaa. Kaksi henkilöä on ollut kyydissä, ja voidaan olettaa, että he ovat menehtyneet.

Pelastuslaitos kertoo, että Hämeenlinnan paloasemalla pidetään tiedotustilaisuus onnettomuudesta kello 16. Tiedotustilaisuudessa tapahtuneesta kertovat pelastuslaitos ja poliisi. Voit seurata tiedotustilaisuutta suorana tästä artikkelista.

Vahteriston mukaan kyseessä on saattanut olla jonkinlainen koneeseen tullut häiriö. Onnettomuuskone on amerikkalaisvalmisteinen T-6 Texan.

– Sää on ollut hyvä, joten jokin tilanne siinä on tullut. Olin toimistolla istumassa, ja havahduttiin kyllä kaikki siihen, Vahteristo kuvailee.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että pienkone oli pudonnut nousun yhteydessä ja syttynyt palamaan.

Lentopaikan läheisessä maastossa on havaittu savupatsas, kertoo Lentoposti.

Vahteriston mukaan koneen hylky oli yhden jälkeen iltapäivällä saatu sammutettua. Onnettomuustutkintakeskus oli saapumassa paikalle noin kello yhden aikoihin iltapäivällä.

Viranomaiset järjestävät tiedotustilaisuuden

Paikalle hälytettiin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä ja poliisi.

Räyskälän lentokenttä on kentän verkkosivujen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden vilkkain harrasteilmailupaikka.

Räyskälän lentokenttä on suosittu ilmailuharrastajien keskuudessa. Kenttää käytetään muun muassa purjelennoissa. Lisäksi kentällä ilmailee ultra- ja moottorilentäjiä, lennokkiharrastajia sekä riippu- ja varjoliitäjiä, verkkosivuilla listataan.

Uutinen päivittyy.

Uutista ja otsikkoa päivitetty kello 13.08: Kaksi henkilöä kuollut. Koneen malli päivitetty.

Juttua päivitetty kello 14.22 yksityiskohdilla. Lisäksi poistettu maininta, että kenttä olisi laskuvarjohyppääjien suosiossa.

Lue myös:

    Uusimmat