Uutta tietoa Räyskälän lentokoneturmasta

Onnettomuustutkintakeskus pyrkii siirtämään turmakoneen hylyn vielä tänään.

Silminnäkijähavaintojen ja onnettomuuspaikan jälkien perusteella on melko varmaa, että Räyskälän turmakoneen moottori oli pysähdyksissä koneen syöksyessä maahan, kertoo Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) STT:lle.

Eilisessä pienkoneturmassa Räyskälän lentokentällä Kanta-Hämeen Lopella kuoli kaksi ihmistä. Onnettomuuden kuolonuhrien henkilöllisyyksiä selvitetään vielä.

Silminnäkijät ovat raportoineet moottorin äänen vähyydestä ja moottorin sammumisesta, kertoo tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta STT:lle Otkesista. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, oliko maahan syöksyneen koneen moottori viallinen.

Otkes pyrkii siirtämään turmakoneen hylyn vielä tänään Räyskälän lentokentältä sellaiseen paikkaan, jossa sen tutkintoja voidaan jatkaa.

Hylkyä vartioi viime yön aikana Puolustusvoimat. Hylkyä ei siirretty pois heti onnettomuuden jälkeen muun muassa siksi, että tutkijoille on tärkeää tutkia konetta sen turmapaikalla.

– Hylky onnettomuuspaikalla kertoo meille tutkijoille paljon asioita, mahdollisesti, että miten se on tähän nykyiseen paikkaan päätynyt, mihin asentoon ja miksi. Paikkatutkinta on mahdollista suorittaa hyvin vain kerran, Kotiranta kertoo.

Poliisi kertoi eilen tutkivansa tapausta kuolemansyytutkintana ja ilmaliikenneonnettomuutena.

Poliisi ei suostunut tänään kommentoimaan tutkintaa STT:lle ja kertoi tiedottavansa asiasta myöhemmin.

Suurlähetystössä ei tietoa Saksa-kytköksestä

Lentoposti-nettijulkaisun mukaan kone oli myyty Saksaan ennen lentoturmaa. Siitä oli tänä vuonna myynti-ilmoitus verkossa, ja sen uusi omistaja on saksalaistaho. Lentopostin mukaan koneeseen asennettiin kesällä uusi moottori.

Saksan suurlähetystöstä kerrottiin STT:lle aamupäivällä, että heillä ei ole tietoa tapauksesta.

Juttua päivitetty 17.10.2024 kello 11.49 kauttaaltaan STT:n tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat