Pikkuhuuhkajille isku: Päävalmentaja toimitsijakiellossa jättiottelussa

Suomen miesten alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo on toimitsijakiellossa, kun Pikkuhuuhkajat kohtaa suoran EM-kisapaikan kannalta ratkaisevassa ottelussa tiistaina Tampereella Montenegron.

Sveitsi-ottelussa erotuomarina toiminut Alejandro Muniz Ruiz, 33, nosti Lehkosuolle perjantaina punaisen kortin ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Lehkosuo oli menettänyt malttinsa espanjalaistuomarin jätettyä viheltämättä kaksi potentiaalista sveitsiläispelaajan ulosajoa.

Lehkosuolle itselleenkin oli ottelun jälkeen Ylen haastattelussa epäselvää, tarkoittiko punainen kortti toimitsijakieltoa tiistai-illan Montenegro-otteluun. Nyt joukkueen tiedottaja vahvisti asian MTV Urheilulle.

Samalla kerrottiin apuvalmentaja Gert Remmelin toimivan tiistain ottelussa päävalmentajana.

Suomi varmistaa voitolla paikan EM-jatkokarsinnassa, mutta jos samaan aikaan kohtaavat Romania ja Sveitsi pelaavat tasan, Suomi etenee voitolla suoraan EM-kisoihin lohkovoittajana. Lopputurnaus pelataan kesällä 2025 Slovakiassa.

Alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue on pelannut EM-kisoissa kerran aiemmin. Vuonna 2009 Pikkuhuuhkajat selvisi turnaukseen Markku Kanervan alaisuudessa.

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat