Pippuripihvi
- 600 g härän sisä- tai ulkofileetä
- musta- ,valko- ja viherpippureita
- 1 rkl sinappia
- suolaa
- tilkka öljyä paistamiseen
- 2 dl tummaa kastiketta
- 0,5 dl kermaa
- (tilkka konjakkia)
Leikkaa filee pihveiksi. Sivele pihvin pinta sinapilla ja mausta suolalla. Rouhi pippurit morttelissa ja levitä pippuriseos lautaselle. Kääntele pihvit pippuriseoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli. Lisää pannulle konjakki, tumma kastike sekä tilkka kermaa. Hauduta pihvejä kastikkeessa vielä n. 3 minuuttia.
Hasselbackan perunat
- 8 kiinteää perunaa esim. Asterix
- nokare voita
- juustoraastetta
- korppujauhoja
- suolaa
Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Älä siis leikkaa viiltoa loppuun saakka. Sivele perunan pintaan voita ja mausta suolalla. Nostele perunat uunivuokaan tai –pellille ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Pekonipavut
- 400 g vihreitä papuja
- ½ pkt pekonia
- tilkka öljyä
- suolaa
Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Tee pavuista 4 nippua ja kääri pekoni viileet nippujen ympärille. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pekoni rapeaksi.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala