Pittsburgh voitti huimaavan trillerin – Nashvillellä myös epäonnea avausfinaalissa

Pittsburgh Penguins voitti Nashville Predatorsin kotijäällään 5-3 jääkiekon NHL:n avausfinaalissa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.

Voitto-osuman ohi Nashville-vahti Pekka Rinteen laukoi Jake Guentzel ajassa 56.43. Nashville oli hetkeä aiemmin tasoittanut ottelun kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Ottelussa oli yllin kyllin dramatiikkaa. Nashville pelasi erittäin vahvan avauskympin, ja tähtipakki P.K. Subban sai kiekon kertaalleen Matt Murrayn taakse. Penguins-valmennus kuitenkin haastoi maalin ja videotarkistuksesta selvisi, että Filip Forsberg otti kiekon vastaan paitsioasemassa hetki ennen osumaa. Tilanne oli erittäin tiukka, mutta Forsbergin taaempi jalka näytti nousevan jäästä ennen kuin hän otti kiekon haltuun.

Predators tuntui järkyttyvän hieman maalin hylkäämisestä, sillä Penguins sai otteen. Ensin osui Jevgeni Malkin 5-3-ylivoimalla, sitten Conor Sheary sai päättää upean kuvion reilu minuutti myöhemmin.

Lisää kylmää vettä Nashvillen niskaan tuli Nick Boninon onnekkaasta osumasta. Rinne torjui vielä Boninon yhden käden tuikkauksen, mutta kiekko pomppasi Mattias Ekholmin jalasta omaan maaliin.

Nashville ei kuitenkaan luovuttanut. Pittsburgh ei saanut toisessa erässä laukaustakaan kohti Rinteen vartioimaa maalia ja Ryan Ellis tykitti vieraille tärkeän kavennusosuman. Hieno kiri sai palkinnon päätöserässä, kun Colton Sissons ja Frederick Gaudreau ohittivat Murrayn.

Guentzel pilasi kuitenkin Nashvillen haaveet ryöstöstä ja Bonino iski loppulukemat tyhjiin.

Rinne torjui ottelussa vain seitsemän kertaa, Murray pysäytti kiekon 23 kertaa. Penguins-puolustaja Olli Määttä pelasi reilut 22 minuuttia ilman tehopisteitä.

Finaalisarja jatkuu Pittsburghissa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. Mestaruus vaatii neljä otteluvoittoa.