Podcast: Riina-Maija Palander esitteli vain sääriään erikoisessa missikisassa – tavoitteli paikkaa myös Miss Suomi -kilpailussa

Riina-Maija Palander avautuu uutuuspodcastissa missitaustastaan.

Yrittäjä Riina-Maija Palander ja toimittaja Petri Voutilainen perustivat yhteisen podcastin, joka kantaa nimeä Kaksoiselämää. Ensimmäisessä jaksossa Palander muistelee missiaikaansa, josta ei ole julkisuudessa liioimmin puhunut.

Palander paljastaa osallistuneensa 90-luvulla missikisoihin.

– Ensimmäisenä oli varmaan Rotusääri-kilpailu Oulun Rotuaarilla. Se on sellainen kisa, missä näkyy lakanan alta pelkät sääret, Palander kertoo.

Palanderin äiti houkutteli tyttärensä mukaan kilpailuun voittopotin vuoksi, sillä perheellä ei ollut paljoa rahaa.

– Äiti sanoi, että tuosta saisi helpolla rahaa. Silloin oltiin markka-ajassa ja pääpalkinto oli 500 markkaa.

Palander ei ollut aluksi innostunut asiasta, mutta kokemus oli kuitenkin hyvä.

– Se oli loppupeleissä ihan hauska kisa, mutta olin ihan rikki, että minun piti mennä sinne. Loppujen lopuksi voitin sen ja menimme pitsalle perheen kanssa. 

Rotusääri-kilpailun lisäksi Palander osallistui myös muutamaan muuhun kauneuskilpailuun sekä tavoitteli paikkaa Miss Suomi -kilpailussa. Palander muistelee lähettäneensä missiorganisaatiolle kuvia itsestään.

– Minun mielestäni ne eivät tulleet koskaan minulle takaisin. Eli en tiedä, avasiko niitä kukaan siellä, näkikö niitä edes kukaan vai näki ja oli sillein, että ihan kaamean näköinen otus. En tiedä, mitä tapahtui, mutta minulla ei tullut kutsua sinne, Palander kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat