Poika kutsui pluskokoisia malleja "ällöttäviksi" – Anna pani tälle jauhot suuhun

COLOURBOX21305209
Kuvituskuva.COLOURBOX
Julkaistu 06.07.2017 16:33

MTV LIFESTYLE

Annan luokkatoverin mielestä pluskokoiset mallit olivat "ällöttäviä". Anna ei niellyt kommentteja, vaan kirjoitti oman vastineensa.

16-vuotiaan Anna Sweetlandin vastaus luokkatoverilleen kerää ihastusta sosiaalisessa mediassa. Amerikkalaisen Annan luokkatoverin mielestä pluskokoiset mallit ovat "ällöttäviä".

Oppilaiden tehtävänä oli pohtia kuvankäsittelyn sosiaalisia vaikutuksia, ja luokkatoveri nosti keskusteluun tehtävässä mainitun Target-kaupan kehopositiivisuuskampanjan, jossa mallit ovat pluskokoisia.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Ei se ole ongelma, ettet häpeä vartaloasi, mutta se on täysin eri asia, kun olet ylipainoinen. Ongelma tällaisissa kampanjoissa on se, että ne rohkaisevat ylipainoon, epäterveisiin ruokailutapoihin ja sanovat, että tulet olemaan onnellinen, olit sitten mitä kokoa tahansa. Se on väärin, eikä kukaan halua katsella ylipainoisia malleja, Sweetlandin luokkatoveri kirjoitti kirjoitustehtävään.

Sweetland ei niellyt kommentteja, vaan kirjoitti oman vastineensa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sweetland kirjoitti arvostavansa miehen mielipidettä, mutta huomautti, että kenenkään kutsuminen ällöttäväksi ei ole asiallista. Hän myös myöntää, että ylipaino on maailmassa kasvava ongelma.

– En kuitenkaan usko, että pluskokoiset mallit lisäävät tätä epidemiaa. Ehkä meidän pitäisi aloittaa siitä suuresta määrästä epäterveellisiä pikaruokaketjuja, joihin yhteiskunnassamme on niin helppo päästä. Meidän täytyy myös olla kunnioittavia ja muistaa, etteivät kaikki ylipainoiset ole ylipainoisia omasta tahdostaan, Sweetland kirjoittaa.

– Monilla ihmisillä yhteiskunnassamme on oikeita ahmimishäiriöitä, jotka johtavat siihen, että he ahmivat kerralla paljon ruokaa kohtausten aikana, kohtausten, joiden aikana he eivät omien sanojensa mukaan voi hallita kehoaan. Kyseessä on mielenterveyden häiriö, joten osoita samaa kunnioitusta kuin osoittaisin postraumaattista stressihäiriötä, anoreksiaa tai muita mielenterveysongelmia kohtaan.

Hän myös toteaa, ettei pelkkä pluskokoisuus tee mallista epätervettä.

– Meidän täytyy edustaa jokaista kehotyyppiä mediassa, koska meitä kaikkia täytyy edustaa. Jokaisen täytyy voida katsoa mediaa ja löytää yksi ihminen, joka näyttää samalta kuin he itse. Jos ”laihat mallit edistävät anoreksiaa” ja ”pluskokoiset mallit edistävät ylipainoa”, keitä mediassa voi esitellä? Niitä, joita voi pitää ”keskikokoisina”? Tämä toisi esiin kysymyksen siitä, miltä keskivertoihmisen kuuluu näyttää.

Sweetland huomauttaa, ettei kukaan yksittäinen ihminen voi edustaa kaikkia muita.

– Lopuksi haluaisin kertoa sinulle, että väitteesi ” kukaan ei halua katsella ylipainoisia malleja” on väärä. Arvaa, kuka haluaa nähdä pluskokoisen mallin? Ne 67 prosenttia amerikkalaisista, jotka ovat itse pluskokoinen, he haluavat avata lehden ja nähdä jonkun, joka näyttää yhtä kauniilta kuin he itse.

Sweetland on saanut valtavasti positiivista huomiota tekstillään. Hän kertoi Yahoo Style -sivustolle, että uskoo luokkatoverinsa kommentin syntyneen kokemuksen ja empatian puutteesta.

– Luulen, ettei hän vain ymmärrä, että ihmiset yhteiskunnassamme vertaavat jatkuvasti itseään muihin. Hän ei tunnu näkevän vahinkoa siinä, että media esittelisi vain yhdentyyppisiä kehoja. Luulen, ettei hän vain tajua asian vakavuutta.

Sweetland itsekin on kamppaillut painonsa ja sen aiheuttaman epävarmuuden kanssa. Vasta pluskokoisten mallien yleistyttyä hän alkoi tuntea olevansa itsevarma.

– Maailmassamme tapahtuu tällä hetkellä paljon pahoja asioita, mutta mielestäni muutos malleissa ei ole yksi niistä.

Lähde: Hellogiggles.com, Yahoo.com

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Mallit