Poliisi ampui puukon kanssa riehunutta miestä Saksassa – puukotti äärioikeistoaktivistia

Poliisi ampui veitsen kanssa riehunutta miestä Saksan Mannheimissa perjantaina 1:12
Katso video: Vakava veitsihyökkäys järkyttää Saksassa.

Saksassa useita ihmisiä haavoittui veitsihyökkäyksessä Frankfurtista etelään sijaitsevassa Mannheimin kaupungissa, kertoi poliisi perjantaina.

Poliisin mukaan veitsellä aseistautunut mies haavoitti useita ihmisiä kaupungin torilla keskipäivän aikaan paikallista aikaa. Myös hyökkääjä haavoittui, kun poliisit ampuivat häntä.

– Vammojen laajuutta ja vakavuutta ei vielä tiedetä, poliisi sanoi ja lisäsi, ettei yleisölle aiheutuisi enää vaaraa.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz kuvaili Mannheimissa otettuja kuvia kamaliksi.

– Väkivalta on demokratiassamme täysin tuomittavaa. Tekijää on rangaistava ankarasti, Scholz kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Äärioikeistolaisaktivisti haavoittui vakavasti

Saksan sisäministeri Nancy Faeser vaati perusteellista tutkimusta hyökkääjän motiivista.

Useat mediat uutisoivat, että haavoittuneiden joukossa oli tunnettu äärioikeistolainen aktivisti ja bloggaaja Michael Stürzenberger. Hänen oli määrä puhua perjantaina Mannheimissa mielenosoituksessa, jonka järjesti radikaalin islamin vastainen Pax Europa -ryhmä.

Poliisin mukaan viisi hyökkäyksessä haavoittuneista oli Pax Europan mielenosoituksen osallistujia. Myös tilanteeseen puuttunutta poliisia iskettiin veitsellä useita kertoja pään takaosaan.

Pax Europan mukaan Stürzenberger sai vakavia pistohaavoja kasvoihinsa ja jalkaansa, kun taas poliisia puukotettiin sen mukaan selkään ja kaulaan.

Baijerin osavaltion turvallisuusviranomaiset ovat luokitelleet Pax Europan islamofobiseksi ryhmäksi. Viranomaiset ovat syyttäneet myös Stürzenbergeriä islamofobisista lausunnoista.

Lue myös:

    Uusimmat