Poliisi kuvailee Seinäjoen ravintola-ampumista tulitaisteluksi – näin tapahtumat etenivät

Ravintolassa makasi loukkaantuneita lattialla poliisin saapuessa paikalle.

Seinäjoella Härmän Häjy -ravintolassa tapahtuneesta ampumisesta epäillyt ovat poliisille tuttuja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Kaperi.

Tiedotustilaisuudessa asiasta kertoneen Kasperin mukaan epäillyt eivät ole Etelä-Pohjanmaalta. Hän kertoo osan epäillyistä olevan Pohjanmaan poliisilaitoksen alueelta ja osan muualta Suomesta. Epäillyt ovat Suomen kansalaisia. 

Ravintolan omistaja Marko Pirhonen kertoi MTV Uutisille aiemmin, että ampumisesta epäillyt henkilöt vierailivat ensimmäistä kertaa kyseisessä ravintolassa.

– Ulkopaikkakuntalaisia, joita ei ole ikinä nähty, Pirhonen sanoi.

Poliisin mukaan epäillyt toivat aseet ravintolaan todennäköisesti vaatteisiin piilotettuna. Poliisi ei kommentoinut tarkemmin aseita, vaan viittasi niihin käsiaseina.

Paikalla kolme minuuttia hätäpuhelun jälkeen

Ensimmäinen poliisipartio saapui ravintolaan kello 22.22, eli kolmen minuutin kuluttua hätäpuhelusta. Paikalla oli useita loukkaantuneita, joista osa makasi lattialla. Ravintolassa oli paikalla kymmeniä ihmisiä. 

Poliisi kuvaa ampumista ”tulitaisteluksi”, jossa useat henkilöt joutuivat vaaraan.

Poliisi teki yön aikana yhteensä kuusi kiinniottoa. Tekopaikalta otettiin kiinni loukkaantunut mies. Ravintolan omistajan mukaan epäiltyä oli ammuttu jalkaan.

Lisäksi poliisi otti kiinni naisen ja kaksi miestä Kurikasta sekä kaksi miestä Ikaalisista. 

Operaatiossa oli mukana 14 Pohjanmaan poliisilaitoksen partiota sekä myös Sisä-Suomen poliisin partioita.

Loukkaantuneissa viisi miestä

Ammuskelussa loukkaantui viisi miestä. Loukkaantuneista kolmen miehen ampumavammat olivat vakavat ja vaativat hoitoa. 

Ravintolan omistaja Pirhonen kertoi MTV Uutisille aiemmin, että ampumisessa loukkaantui sivullisista järjestyksenvalvoja ja ravintolan vakioasiakas, joka oli ollut kirjoittamassa lapulle karaoketoivettaan. 

Tutkinnanjohtaja Kasperin mukaan poliisi on suorittanut kotietsintöjä ja henkilöiden kuulusteluja. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Nimikkeitä voi mahdollisesti tulla lisää tutkinnan edetessä. 

Poliisi aikoo tiedottaa asiasta vangitsemisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat