Härmän Häjyn omistaja: Ampumisessa loukkaantui järjestyksenvalvoja, epäillyt eivät olleet aiemmin käyneet ravintolassa

Seinäjokelaisen ravintolan Härmän Häjyn omistaja kuvailee lauantaista ampumista "todella poikkeukselliseksi tapaukseksi".

Ravintola Härmän Häjyn ampumisesta epäillyt henkilöt vierailivat ensimmäistä kertaa kyseisessä seinäjokelaisessa ravintolassa, kertoo omistaja Marko Pirhonen MTV Uutisille.

– Ulkopaikkakuntalaisia, joita ei ole ikinä nähty, Pirhonen arvioi.

Pirhonen ei ollut itse paikalla ampumisen tapahtuessa. Hän kuvailee ampumista "todella poikkeukselliseksi tapaukseksi".

– Eihän tällaisia ole ollut, Pirhonen toteaa.

Seinäjokelaisessa ravintolassa ammuttiin useita laukauksia kello kymmenen jälkeen lauantai-iltana. Tilanteessa loukkaantui viisi ihmistä, joista kolmella on vakavia vammoja.

"Ammuttiin summanmutikassa"

Pirhonen kertoo epäiltyjen saapuneen paikalle "isommassa seurassa".

Poliisin mukaan seurueessa oli noin 7–8 ihmistä. Pirhosen mukaan he istuivat samassa pöydässä, kun kahden henkilön välillä alkoi yllättäen sanaharkka.

– Sitten kaivettiin pistooli esiin ja alettiin ampumaan aivan summanmutikassa, Pirhonen kuvailee.

Poliisin mukaan useat henkilöt ampuivat useita laukauksia.

Pirhosen mukaan toinen epäillyistä ampujista juoksi baarista karkuun ja hänet saatiin myöhemmin kiinni. Toinen epäillyistä sai osuman jalkaan ja jäi baariin. 

Poliisi on kertonut ottaneensa kiinni useita henkilöitä rikoksesta epäiltynä. 

Sivulliset olivat vaarassa 

Reilun sadan neliömetrin kokoinen ravintola oli tapahtumahetkellä noin puolillaan. Ravintolassa on terassi mukaan lukien 78 asiakaspaikkaa. 

– Kaikki, jotka olivat paikalla, ovat joutuneet vaaraan, Pirhonen sanoo. 

Ampumisessa loukkaantui myös sivullisia, paikalla olleita henkilöitä. Pirhosen tietojen mukaan karaokelappua kirjoittamassa ollut vakioasiakas sai tilanteessa osuman. Hänellä ei ole tietoa henkilön nykyisestä voinnista.

Baarissa oli paikalla myös neljä työntekijää, joista järjestyksenvalvoja sai osuman luodista. 

– Onneksi portsarilla ei käsittääkseni ole enää välitöntä hengenvaaraa, Pirhonen sanoo.

Työntekijät antoivat paikalla ensiapua tilanteessa loukkaantuneille. Poliisi ja Pirhonen ovat kiittäneet työntekijöitä heidän toiminnastaan.

– He ovat toimineet esimerkillisesti, vaikka paniikki on ollut päällä.

Työntekijät ovat saaneet tilanteen jälkeen kriisiapua. Keskusteluapua on edelleen saatavilla.

Miettii lopettamista

Härmän Häjyn 21 vuotta omistanut Pirhonen kertoo miettivänsä lopettamista. Ajatus on kypsynyt hänellä jo pidempään ja baari on ollut myynnissä jonkin aikaa.

– On tässä kuitenkin vastuulla kuusi työntekijää, joiden elanto on tuosta kiinni. Joudun miettimään monen asian kautta tätä, hän sanoo herkistyneenä. 

Pirhonen on pettynyt siihen, millaisia asioita ravintolasta on levitelty ampumisen jälkeen. Ravintolan entinen omistaja kertoi aiemmin MTV Uutisille kovin sanoin paikan historiasta.

– Haluaisin sanoa ulkopuolisille ihmisille, että malttaisivat jättää kirjoittelematta mielipiteitä, jos eivät tiedä asiasta mitään. Aikaa montaa ihmistä tämä asia koskettaa, niin antaisi heille nyt rauhan, Pirhonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat