Poliisille tuomio Rasmus Takaluoman pahoinpitelystä – näin tilanne eteni

Valvontakamera: Tällainen käsirysy poliisilla ja Rasmus Takaluomalla oli 0:35
Ravintolassa tapahtunut paini tallentui valvontakameraan. Tallenne näytettiin Rikospaikka-ohjelmassa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa puitiin tänään kadonneen ja sittemmin kuolleena löytyneen Rasmus Takaluoman pahoinpitelyä.

Ennen katoamistaan viimeiset havainnot 16-vuotiaasta Takaluomasta liittyivät lapualaisravintola Lapuanhovissa, jossa hän oli joutunut käsikähmään paikalla olleen nelikymppisen poliisin kanssa. Poliisia syytettiin pahoinpitelystä.

Tapaus sattui marraskuussa vuonna 2022. Syyttäjä katsoo, että poliisimies on tehnyt väkivaltaa pojalle.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1982 syntyneen poliisimiehen lievästä pahoinpitelystä 20 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 700 euroa. 

Syyttäjän mukaan osapuolet olivat seisoneet vastakkain ja pitäneet toisistaan kiinni käsillä. Poliisimies oli kaatanut Takaluoman tämän takana ollutta pöytää vasten selälleen, mennyt tämän päälle ja painanut poikaa pöytää vasten siten, että on toisella kädellä pitänyt pojan päätä kainalossaan ja toisella kädellä painanut vartalosta.

Tilanne oli syyttäjän mukaan jatkunut, vaikka ravintolan järjestyksenvalvoja oli tullut tilanteessa väliin. Tilanne päättyi vasta ravintolan omistajan saatua poliisin irti.

Poliisimies on myöntänyt pitäneensä poikaa otteessa pöytää vasten. Haastehakemuksen perusteella hän katsoo toimineensa itsepuolustuksena.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään 30 päiväsakon rangaistusta pahoinpitelystä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Takaluoma katosi sen jälkeen, kun hänet oli poistettu ravintolasta nujakan vuoksi. Viime syyskuussa poliisi löysi pojan ruumiin jäänteet Kauhavalta.

Näin ravintoloitsija kommentoi oikeudenkäyntiä Rasmus Takaluoman videotallenteista 1:46

Näin ravintoloitsija kommentoi oikeudenkäyntiä Rasmus Takaluoman videotallenteista.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 7.5.204 kello 16.24: Poliisi tuomittiin sakkoihin lievästä pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat