Poliisilta uutta tietoa Vantaan Ristipuron henkirikoksesta – tutkitaan tappona

Vantaan Ristipuron henkirikoksen esitutkinta etenee.

Vantaan Ristipurossa Heisitiellä 1. kesäkuuta tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta etenee, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä vahvisti viime viikonloppuna MTV Uutisille noin nelikymppisen miehen kuolleen epäillyn henkirikoksen uhrina.

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä tappo. Jo aiemmin poliisi kertoi tutkivansa tapausta henkirikoksena. Poliisi pyysi tapauksesta silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikan läheisyydestä, mutta rikostarkastaja Krista Vallilan mukaan poliisi pääsi tekoaikaan kohteessa olleiden henkilöiden jäljille omien tutkintatoimien perusteella.

Tiedotteen mukaan poliisi jatkaa asunnon tapahtumien selvittelyä ja esitutkinta on alkuvaiheessa. Poliisi kertoo, ettei kaikkia osallisia ole vielä päästy kuulemaan.

– Tämän hetken käsityksen mukaan tapahtuma-asuntoon ei ole menty sattumalta, vaan osa osallisista on tuntenut toisensa entuudestaan. Poliisin näkemyksen mukaan uhri ei kuitenkaan ole ollut epäillyille entuudestaan tuttu, vaan teko on kohdistunut ulkopuoliseen henkilöön, Vallila sanoo tiedotteessa.

Poliisi on tehnyt tämän viikon aikana kiinniottoja. Yksi henkilö on perjantaina 7. kesäkuuta vangittu todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen tekoon. Poliisi esittää mahdollisia vangitsemisvaatimuksia vielä viikonlopun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat