Kirkkaampi liekki ja pidempi paloaika? Näillä vinkeillä saat kynttilöistäsi huomattavasti enemmän irti.
Elämme parhaillaan vuodenaikaa, jossa kynttilöiden polttaminen tuo koteihin kaivattua valoa ja ihanan jouluista tunnelmaa. Vaikka moni saattaakin polttaa näin talviaikaan kynttilän jos toisenkin, asiantuntijan mukaan saatat hyvinkin sortua virheeseen, joka estää sinua saamasta kynttilöistä täyttä hyötyä irti.
Pariisilaisen Diptyque-tuotemerkin asiantuntija Julie Bonin mukaan kynttilöitä tulisi polttaa ensimmäisellä kerralla niin kauan, että kynttilän pintakerroksen vaha on kokonaan sulanut, eli tyypillisesti noin kahden tunnin ajan.
Tämä tapa takaa sen, ettei kynttilän keskelle muodostu sytyttämistä vaikeuttavaa kuoppaa, vaan kynttilän pinta pysyy tasaisena. Kun sydänlanka ei pääse vajoamaan eikä kuoppaa syntymään, kynttilän käyttöaika pitenee huomattavasti.
Pidä sydänlanka muutaman millimetrin pituiseksi
Ennen uuden kynttilän sytyttämistä kannattaa asiantuntijan mukaan kiinnittää huomiota myös kynttilän sydänlangan pituuteen. Vaikka pidempi lanka on helpompi sytyttää, lyhyt sydänlanka tarjoilee kirkkaamman liekin ja takaa sen, ettei kynttilän ympärillä oleva lasi pääse tahriintumaan mustasta savusta. Bonin mukaan sydänlanka kannattaa pitää todella lyhyenä, vain muutaman millimetrin pituisena.
Jos varotoimenpiteistä huolimatta lasi pääsee mustumaan, tilannetta on mahdollista korjata saippuaveteen kostutetun vanulapun avulla.
Sydänlanka kannattaa leikata lyhyeksi ennen käyttöä.
Myös kynttilän sijoituspaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä vetoisassa paikassa kynttilä palaa nopeammin ja epätasaisemmin. Kynttilöitä ei siis kannata sijoittaa oven läheisyyteen tai paikkaan, jossa ihmiset liikkuvat paljon, sillä myös ihmisten liikkumisesta aiheutuva ilmavirta voi häiritä kynttilän palamista.
Jos kynttilä on vähemmässä käytössä, sen päälle kannattaa asettaa kansi pölyn kerääntymisen estämiseksi.
LUE MYÖS: Sairastutatko tietämättä lapsesi polttamalla kynttilöitä? Ylilääkäri varoittaa infektioriskistä: "Epäpuhtaudet hengitysilmassa olisi syytä ottaa vakavasti"
Lähde: HarpersBazaar
Artikkeli on uusinta viime vuodelta.