Portion Boysin JaloTiina avautuu nettikiusaamisesta – "Milloin ilkeydestä tuli standardi?"

JaloTiinaa on vaivattu ilkeillä kommenteilla jo pitkän aikaa.

Portion Boys -yhtyeestä tuttu TiinaJaloTiinaForsby avautuu Instagramissa internetin kommenttikenttien negatiivisesta ilmapiiristä.

Hymyilevä Forsby analysoi julkaisussaan nettikiusaajien kommentoinnin taustoja.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Milloin ilkeydestä tuli standardi? Valitettavan moni täällä tuntuu oikeasti ajattelevan, että on ihan ok olla julma toiselle ihmiselle. Milloin tästä on tullut normaalia? Ei voi muuta kuin monttu auki ihmetellä, Forsby pohtii.

Forsby kertoo kohdanneensa itsekin rutkasti inhottavia viestittelijöitä. 

– Herjaamisviestien saaminen on ainakin omassa elämässä jo ihan jokapäiväinen normijuttu. Aluksi ne tuntuivat pahalta, nyt niihin on jo turtunut. Niitä ei voi myöskään välttää näkemästä, vaikka keskustelupalstoilla ei kävisikään.

Forsby jakaa julkaisussaan edellisen viikon aikana saaneitaan vihaviestejä.

– ”Eiköhän joku vielä tapa sut”, ”olet lapsen tasolle jäänyt vammanen”, ”oot täysin turha tyyppi, mee taustalle niinkuin muut hyödyttömät”, yhtyeen jäsen paljastaa omalle tililleen tulleita viestejä.

Forsby ehdottaa julkaisussa kiusaajille positiivisemman tien valitsemisen; ilkeys toisia kohtaan kertoo JaloTiinan mukaan pääasiassa kommentoijan omasta huonosta olosta.

– Ilkeys toisia kohtaan ei ikinä kaunista ketään eikä varsinkaan nosta kiusaajan arvoa muiden silmissä. Se rumentaa, se on noloa ja se kielii pääsääntöisesti kateudesta ja huonosta itsetunnosta. Tämän asian pitäisi olla sanomattakin selvää kaikille, Jalotiina kokoaa pointtinsa.

Forsby kertoi viime kesänä Viiden jälkeen -ohjelmassa, että UMK:n aikaan hän sai paljon viestejä, joissa kyseenalaistettiin sekä hänen roolinsa bändissä, että muitakin asioita. Lisäksi hän kertoi saaneensa runsaasti tappouhkauksia, sekä paljon muutenkin järkyttäviä viestejä. 

– Ja minkälaisia asioita minussa arvioitiin, niin oikeastaan mikään ei säästynyt. Mikään ei ollut pyhää. Se oli hurjaa kyytiä, ja sitten siinä rupesi hirveästi kyseenalaistamaan sitä omaa arvoa, että ovatko nämä oikeassa. Ja sitten kun se meni siihen, että tuli niitä tappouhkauksia päivittäin, niin kyllä se... se oli surullista ja myöskin pelottavaa, hän sanoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat