Presidentti Sauli Niinistöllä ja tohtori Jenni Haukiolla uusi aluevaltaus

Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio ryhtyvät Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelijoiksi, kertoo Luonnonperintösäätiö.

Luonnonperintösäätiö, Suomen Maajoukkueen Kannattajat (SMJK) ja Suomen Palloliitto avaavat tänä syksynä suojelukampanjan, jossa kerätään varoja huuhkajien ja helmipöllöjen pesimämetsien suojeluun.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio ovat lupautuneet hankkeen suojelijoiksi.

Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtajan Pepe Forsbergin mukaan on suuri kunnia, että presidentti ja presidentin puoliso ryhtyvät Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelijoiksi.

– Tämä on voimakas viesti siitä, että luonnonmetsien suojelu ja monimuotoisuuden säilyttäminen ovat avainkysymyksiä nykyajassa. On ilahduttavaa nähdä, kuinka suuri merkitys luonnolla on presidenttiparille. Heidän tukensa suojelutyölle on korvaamattoman arvokasta, Forsberg toteaa tiedotteessa.

Voimaeläin Bubi-huuhkaja huhuilee taustalla

Pöllömetsien pelastusoperaatio käynnistyi Suomen Maajoukkueen Kannattajien aloitteesta. 

– Moni muistaa kesäkuussa 2007 Olympiastadionilla liidelleen Bubi-huuhkajan, josta tuli Suomen maajoukkueen voimaeläin. Nyt luonnosta kantautuu kuitenkin huolestuttavia uutisia. Huuhkaja on luokiteltu lajina erittäin uhanalaiseksi ja helmipöllö silmälläpidettäväksi, Suomen Palloliiton aluepäällikkö Janne Pieviläinen toteaa. 

– Tällä kampanjalla haluamme auttaa pöllöjä pulassa ja rauhoittaa yhdessä Huuhkaja- ja Helmarimetsiä.

Myös pelaajat kokevat luonnonsuojelun tärkeäksi. Maajoukkueiden pelaajalähettiläinä suojeluoperaatiossa toimivat Huuhkajien Jesse Joronen ja Helmarien Ria Öling.

Katso myös juttu vuodelta 2013: Bubi palasi Olympiastadionille 

"Tärkeä viesti"

Suojeluhankkeen etenemistä seurataan syksyn mittaan Huuhkajien ja Helmareiden pelien yhteydessä. Mukaan keräykseen haastetaan urheiluseuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita tahoja. 

Kampanja jatkuu ensi vuonna, joka on Luonnonperintösäätiön 30-vuotisjuhlavuosi.

– Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelukampanjan tärkeä viesti on, että olemme kaikki yhteisellä asialla suojelemassa suomalaista luontoa. Toivotaan, että mahdollisimman monet ottavat tästä syötön haltuun ja lähtevät tukemaan tärkeää hanketta, Ilari Kattilakoski Suomen Maajoukkueen Kannattajista sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat