Prinsessa Madeleinen synkkä vuosi: Korona pakottaa pysymään erossa perheestä, kotiin murtauduttiin, aviomiehen yritykset pahoissa vaikeuksissa...

Prinsessa Madeleinelle ja hänen puolisolleen Chris O'Neillille vuosi 2020 on ollut synkkä. Perheen elämää ovat varjostaneet koronavirukseen liittyvät matkustusrajoitukset sekä Chrisin yritysten talousvaikeudet.

Moni varmasti tulee muistamaan vuoden 2020, jolloin koronaviruspandemia muutti ihmisten arjen ympäri maailmaa nopeasti kokonaan. Ympäri maailmaa riehuva pandemia on vaikuttanut kaikkiin: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja monet muut valtion päämiehet eivät hekään säästyneet tartunnalta, ja kuningatar Elisabet on ollut suurimman osan vuodesta eristäytyneenä Windsorin linnaan.

Myös Ruotsin prinsessa Madeleinelle vuosi on ollut raskas, sillä Yhdysvaltain Floridassa perheineen asuva Madeleine ei ole päässyt vierailemaan perheensä luona Ruotsissa. Madeleine on joutunut jo jättämään väliin pääsiäisen sekä perinteisen kesälomamatkan Ruotsiin, kun koronarajoitukset eivät sallineet matkustamista prinsessan synnyinmaahan.

Näin ollen myöskään prinsessa Leonore, prinssi Nicolas ja prinsessa Adrienne eivät päässeet tapaamaan Ruotsissa asuvia serkkujaan. Etenkin prinsessa Leonoren ja prinsessa Estellen tiedetään olevan hyvin läheisiä.

Suureksi surukseen Madeleine ei päässyt marraskuun lopulla myöskään saattamaan enoaan Walther Sommerlathia tämän viimeiselle matkalle muiden perheenjäsentensä kanssa. Joulu Ruotsissa on sekin hyvin todennäköisesti Madeleinen perheen osalta peruttu, kuten myös kuningatar Silvian syntymäpäivät, joita perhe on juhlistanut perinteisesti 23. joulukuuta. 

– Prinsessa Madeleine asuu Floridassa ja siellä ovat voimassa tiukemmat ohjeistukset. Siksi se voi olla vaikeaa pandemian vuoksi, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kommentoi hiljattain Expressenille sitä, pääseekö Madeleine perheineen jouluksikaan Ruotsiin.

Kuningatar Silvia on ilmaissut poikkeuksellisen vuoden olleen raskas hänelle ja kuningas Kaarle Kustaalle, kun lapsia ja lapsenlapsia ei ole saanut tavata vanhaan tapaan, vaikka teknologia onkin mahdollistanut videopuhelut.

– Tämä on tietysti vaikeaa myös meille. Sydäntäni särkee, kun emme voi olla yhdessä, Silvia sanoi.

Svensk Damtidning uutisoi marraskuussa, että prinsessa Madeleinen perhettä varjostavat yksityiselämään liittyvien murheiden lisäksi myös aviomies Chris O'Neillin yritysten talousvaikeudet. Ruotsalaislehden mukaan brittiläinen rahalaitos Endole raportoi yrityksen, jossa Chris on osakkaana, olevan laskeneen luottoluokituksensa takia jo sellaisessa tilassa, että se voi vuoden sisällä olla konkurssikypsä.

Chrisin pääfokus ei ole Expressenin tietojen mukaan kuitenkaan kyseisessä yrityksessä. Sen sijaan hänellä on oma Wilton Payments -nimitnen yritys, joka kuitenkin elokuussa tulleiden tietojen mukaan toimii sekin tällä hetkellä tappiollisesti. Expressen muistuttaa kuitenkin, että koronapandemian uoksi myös moni muu yritys ympäri maailmaa on joutunut vaikeaan rakoon poikkeuksellisissa oloissa.

Madeleinen ja Chrisin perhe koki pahoja vastoinkäymisiä kuitenkin jo syksyllä 2019, kun perheen Miamin-kotiin murtauduttiin. Perhe ei ollut tapahtumahetkellä kotona, mutta vorot tekivät talossa pahaa jälkeä. He veivät mukanaan muun muassa useita Chrisin arvokelloja sekä prinsessa Madeleinelle kuuluvia arvokoruja, eikä kaiken viedyn tavaran arvoa voi edes mitata rahassa.

Prinsessa Madeleinen sanotaan ottaneen murron niin raskaasti, ettei hän enää tahtonut asua kyseisessä talossa, koska ei tuntenut oloaan turvalliseksi. Pariskunta ja heidän kolme lastaan joutuivatkin muuttamaan murron jälkeen uuteen asuntoon, joka tiettävästi sijaitsee kuitenkin samaisella Pinecrestin alueella Miamissa, missä Madeleinen kerrotaan viihtyvän.

– Lapset ovat tyytyväisiä koulussa ja Chrisin työn kannalta on helpompaa asua nyt Miamissa, vaikka emme välttämättä tule asumaan tällä enää tulevaisuudessa, prinsessa kommentoi ruotsalaislehdille syksyllä 2019.

Perheen uudessa kodissa on lehtitietojen mukaan kaksi kerrosta ja 15 huonetta. Talon arvo on euroissa noin kolmen miljoonan luokkaa.

Lue myös:

    Uusimmat