Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kutsuttiin tärkeään tilaisuuteen ennen kuningatar Elisabetin hautajaisia – sitten kutsu peruttiinkin

Meghan ja Harry 23:39
Videolla: Harry ja Meghan vs. brittihovi -saaga jatkuu – kenen uskottavuus on eniten koetuksella?

Lähteiden mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan kokivat pettymyksen kuninkaallisen perheen osalta kuningatar Elisabetin hautajaisia edeltävänä iltana. 

Kuningatar Elisabetin  menehtyminen syyskuussa 2022 ravisutti sekä Ison-Britannian kansaa, että kuninkaallista perhettä. Kuningattaren kuoleman jälkeisten kahden vuoden aikana on uutisoitu useaan otteeseen lähteiden kertomana tapahtumista suljettujen ovien takana sekä erilaisista tilanteista kuninkaallisen perheen ja siitä vahvasti etääntyneiden prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  välillä. 

Nyt useat brittimediat, mukaan lukien Express, kertovat, että Harry ja Meghan olisi jätetty pois kuninkaallisista kutsuvierastilaisuuksista ennen kuningatar Elisabetin hautajaisia. 

Lähteiden mukaan pariskunta olisi alunperin kutsuttu hautajaisia edeltävänä iltana järjestettyyn tilaisuuteen, johon oli kutsuttu hautajaisiin kutsuttuja valtionpäämiehiä ympäri maailman. Suomea tilaisuudessa edustivat presidentti Sauli Niinistö  ja rouva Jenni Haukio. 

Harryn ja Meghanin kutsu vastaanotolle kuitenkin peruttiin ja palatsi vetosi tilaisuuden olleen tarkoitettu "kuninkaallisen perheen työssäkäyville jäsenille", eli kuninkaallista työtä tekeville. Tämä aiheutti lähteiden mukaan entistä enemmän kitkaa kuninkaallisten perheenjäsenten välille. Harry ja Meghan jättivät kuninkaalliset velvollisuudet taakseen vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. 

Kutsun peruuttaminen oli lähteiden mukaan saanut Harryn "täysin raivoihinsa ja kyynelten partaalle". 

Päiviin hautajaisten ympärillä oli kertoman mukaan mahtunut monia muitakin tilanteita, jotka ovat hiertäneet Harryn ja Meghanin välejä muihin kuninkaallisiin entisestään. Lähteet kertovat, että pariskunta olisi jätetty pois myös kuninkaallisen perheen "tiedotustilaisuudesta" ennen hautajaisia ja heille olisi toimitettu muistiinpanot sekä huomiot siihen liittyen vasta myöhään illalla. 

Alkuvuodesta 2023 julkaistussa elämäkertakirjassaan Spare (suom. Varamies) Harry kertoi, että olisi saanut tietää isoäitinsä kuningatar Elisabetin kuolemasta luettuaan BBC:n uutisen asiasta. 

Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 2022 Balmoralin linnassa Skotlannissa 96-vuotiaana. 

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat