Prinssi Harry kommentoi pikavisiittiään isänsä kuningas Charlesin luokse: "Koitan nähdä perhettäni niin paljon kuin pystyn"

Kuningas Charlesin syöpädiagnoosi huolettaa ympäri maailmaa – tämä tilanteesta tiedetään nyt 8:32
Kuningas Charlesin syöpädiagnoosi huolettaa ympäri maailmaa – tämä tilanteesta tiedetään nyt

Prinssi Harry puhuu ensimmäistä kertaa julkisesti pikaisesta vierailustaan Lontooseen saatuaan tietää isänsä kuningas Charlesin syöpädiagnoosista.

Prinssi Harry  kommentoi perjantaina 16. helmikuuta ABC NewsinGood Morning America -ohjelmassa lyhyesti nopeaa vierailuaan Isossa-Britanniassa isänsä kuningas Charlesinluona kuultuaan tämän syöpädiagnoosista aiemmin helmikuussa. Harry kommentoi asiaa vieraillessaan Kanadassa Invictus Games -tapahtuman tiimoilta. 

– Hyppäsin lentokoneeseen ja menin tapaamaan häntä niin pian kuin pystyin, Harry totesi. 

– Rakastan perhettäni. Olen kiitollinen siitä, että pystyin lähtemään lennolle ja mennä tapaamaan sekä viettämään aikaa hänen kanssaan.

Harry ei kommentoinut tarkemmin isänsä saamaa diagnoosia, mutta totesi toivovansa, että näkisi Charlesin pian uudelleen. 

– Minulla on muita matkoja suunnitteilla, jotka vievät minut takaisin Isoon-Britanniaan, joten piipahdan siellä ja koitan nähdä perhettäni niin paljon kuin pystyn. 

Lisäksi Harrylta tiedusteltiin, voisiko hänen isänsä sairastumisella olla yhdistävä vaikutus kuninkaallisen perheen kesken. 

– Kyllä, olen varma, totesi Harry jatkaen aiheesta puhumista yleisellä tasolla ja viitaten myös Invictus Games -tapahtuman osallistujiin. 

– Kaikkien näiden peorheiden kautta näen päivittäin perheyksiköiden voiman heidän yhdistyessään. Joten kyllä, uskon minkä tahansa terveydellisen haasteen tai sairauden tuovan perheet yhteen. Näen sen kerta toisensa jälkeen, ja se ilahduttaa minua. 

Lontoon matkallaan Harry tapasi 75-vuotiasta isäänsä Charlesia lähteiden mukaan alle tunnin ajan. Harry ei nähnyt noin vuorokauden kestäneellä matkallaan isoveljeään prinssi Williamia.

Edellisen kerran Harry oli tavannut isänsä Charlesin tämän kruunajaisissa Lontoossa toukokuussa 2022. Harry on etääntynyt kuninkaallisista sukulaisistaan merkittävästi sen jälkeen, kun hän vetäytyi puolisonsa herttuatar Meghanin  kanssa kuninkaallisesta elämästään. Harry ja Meghan lapsineen asuvat nykyään Yhdysvaltojen Kaliforniassa. 

Harryn ja Meghanin välejä kuninkaalliseen perheeseen on hiertänyt pariskunnan useat julkiset avautumiset hankaluuksista, joita he kokivat kuninkaallisina, sekä yksityisten asioiden kuninkaallisen perheen jäsenten väliltä tuominen julkisuuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat