Puolentoista metrin hanki parissa päivässä: Ennennäkemätön syyslumimyrsky Alpeilla – "lumivyöryriski on hyvin suuri"

Kaakkois-Saksassa alkoi lauantaina hurja lumimyrsky, joka päättyi vasta tänä aamuna.

Samaan aikaan kun Suomessa on hämmästelty syyskuun tarjoamia hellepäiviä, Saksan vuoristomaisemissa on satanut muutamassa päivässä puolitoista metriä lunta.

Berchtesgadenin kunnassa Baijerin osavaltiossa sijaitseva suosittu vuoristomaja on joutunut toistaiseksi sulkemaan ovensa asiakkailta.

– Tällä hetkellä alueen lumivyöryriski on hyvin suuri. Yksittäinen ihminenkin voi liikkeellään laukaista keskikokoisen lumivyöryn. Tämä pätee etenkin yli 1200 metrin korkeudessa merenpinnasta, kertoo Daniel Hrassky Kärlingerhaus am Funtensee -vuoristomajan viestinnästä.

Hrasskyn mukaan lumisateet eivät ole syyskuussa täysin ennenkuulumattomia, mutta vastaavaa lumimäärää tässä vaiheessa vuotta hän ei muista aiemmin nähneensä.

– Lumi ei ole vielä alkanut sulaa, mutta tilanteen pitäisi normalisoitua jo viikon loppuun mennessä. Sulamisnopeudesta riippuen lähipäivinä voi olla tiedossa lieviä tulvia.

Loppuviikon sää on alueella varsin aurinkoinen ja Hrasskyn mukaan tavoitteena onkin toivottaa asiakkaat taas tervetulleiksi ensi viikon alusta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat