Jari Aarnion puolustuksen mukaan Aarnion ja Trevocin toimitusjohtaja Pasi Pataman runsaalle yhteydenpidolle oli selitys.
Puolustuksen mukaan Patama oli tekniikan ihmelapsi, joka tarvitsi normaalielämän mentorin. Aarnio oli tässä roolissa ystävälleen.
- Aarnio on kovin aktiivinen. Hän osallistuu ja selvittää asioita, joihin hänellä ei ole omaa intressiä, asianajaja Riitta Leppiniemi totesi.
Helsingin hovioikeudessa kuultiin torstaina loppulausunnot Aarnio-vyyhdin Trevoc-haarassa.
Käräjäoikeus langetti Aarniolle vuosi sitten 1 v 8 kk ehdotonta vankeutta. Käräjäoikeuden mukaan Aarnio omisti salaa poliisin seurantalaitteita valmistavaa Trevoc-yhtiötä ja samaan aikaan valmisteli laitehankintoja poliisissa.
Juttua puitiin hovissa 26 päivää. Syyttäjät vaativat Aarniolle loppulausunnossa kovempaa rangaistusta, kun puolustuksen mukaan syytteet on hylättävä kokonaan.
- Aarniolla ei ole ollut määräysvaltaa rahoihin, joten syyte on hylättävä, Leppiniemi lausui.
"Ei omistanut"
Puolustuksen mukaan Aarnio ei ole omistanut Trevocia lainkaan. Aarnion mukaan Trevocia rahoitti pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva liikemies, joka oli myös poliisin tietolähde. Aarnio ei ole nimennyt tätä henkilöä.
- Rikostiedustelusta ei kerrota ulkopuolisille, asianajaja Leppiniemi painotti. Asianajaja muistutti vielä, että liikemies on nimenomaisesti pyytänyt jutun käsittelyn aikana, ettei hänen nimeään paljasteta.
Erilaiset Trevociin ja sitä omistaneen Instiaan liittyvät asiakirjat päätyivät Aarnion autotalliin rikostiedustelun kautta.
Kun yhteydenpito Patamankin suuntaan oli tavanomaista, niin kyse ei ollut mistään rikollisesta toiminnasta.
Puolustus totesi vielä, että siltä varalta jos Aarnio tuomittaisiin vankeuteen, rangaistuksen on oltava ensikertalaiselle ehdollinen.