Putinin piilossa pysyneet tyttäret astuivat julkisuuteen – Kremlin eliitti petaa vallanvaihtoa

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tyttäret Maria ja Katerina on nähty harvinaisessa esiintymisessä Pietarissa. Asiantuntijoiden mukaan ulostulo kertoo siitä, että Putin kasvattaa heidän valtaansa.

Putinin vajaat nelikymppiset tyttäret Maria Vorontsova ja Katerina Tihonova esiintyvät harvoin julkisuudessa, mutta tällä viikolla heidät nähtiin Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa, joka tunnetaan myös lisänimellä "Venäjän Davos", kertovat useat mediat, muun muassa CNN.

39-vuotias vanhempi tytär Maria Vorontsova, joka on geneettiseen tutkimukseen erikoistunut tiedenainen, johti keskustelua "biotaloudesta", kirjoittaa The Guardian

37-vuotias Katerina Tihonova, joka on teknologiajohtaja ja tanssii akrobaattista rock'n'rollia, puolestaan puhui puolustusteollisuuden roolista Venäjän teknologisen riippumattomuuden varmistamisessa. 

Putinin tyttäret ovat osallistuneet vuosittain järjestettävään Pietarin talousfoorumiin aiemminkin, mutta aiemmin vain Tihonova on nähty puhujana, kertoo venäläinen riippumaton lehti Novaja Gazeta Europe.

Kremlin eliitti pohjustaa vallanvaihtoa

Asiantuntijoiden mukaan Putinin tytärten julkinen esiintyminen tapahtumassa kertoo heidän kasvavasta vallastaan Venäjän taloudessa ja hallinnossa. 

Talousfoorumiin osallistui myös muita venäläisen valtaeliitin jälkikasvua, jolle pedataan nyt paikkaa ikääntyvien vanhempiensa manttelinperijänä. 

Paikalla nähtiin muun muassa entisen puolustusministeri Sergei Shoigun tytär Ksenia Shoigu ja Venäjän presidentinhallinnon päällikkö Anton Vainon poika Alexander,kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Putinin rahaa piilossa perheenjäsenillä

Sekä Vorontsova että Tihonova joutuivat EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalle huhtikuussa 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyksensä Ukrainaan. 

Asiantuntijat uskovat, että osa Putinin omaisuudesta saattaa olla piilossa perheenjäsenten pankkitileillä.

Vorontsova ja Tihonova ovat Putinin tyttäriä hänen avioliitostaan ​Ljudmila Putinan kanssa. Pariskunta erosi vuonna 2013 lähes 30 vuoden avioliiton jälkeen.

Pariskunnan lasten henkilöllisyyksiä ei ole koskaan vahvistettu eikä heistä ole julkaistu virallisia valokuvia.

Putin on ollut hyvin salamyhkäinen lastensa ja perhe-elämänsä suhteen. Putin on kertonut hänen tytärtensä työskentelevät tieteen ja koulutuksen parissa ja että hänellä on lapsenlapsia, joiden nimiä ei ole myöskään koskaan kerrottu julkisuuteen.

Vorontsovan kerrotaan olevan naimisissa hollantilaisen liikemiehen kanssa, ja parin kerrotaan asuneen 3,3 miljoonan dollarin asunnossa Alankomaissa. 

Edesmenneen Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin korruptionvastainen säätiö sanoi tammikuussa, että heidän tutkimuksensa mukaan Vorontsova tienasi yli 10 miljoonaa dollaria vuosina 2019–2022 lääkeyhtiön työntekijänä. 

Tihonovaan puolestaan on yhdistetty monta miljoonaa euroa maksava kahdeksan makuuhuoneen huvila Biarritzissa, Ranskassa. Sen osti hänen entinen miehensä Kirill Shamalov.

Putinilla uskotaan olevan avioliittonsa ulkopuolella myös enemmän lapsia, jotka kaikki asuisivat länsimaissa. Kreml on kiistänyt huhut.

Onko hän Putinin kolmas tytär?"Vladimirin lapsi"piilotti IG-tilinsä sodan alettua - Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa 3:47
Onko hän Putinin kolmas tytär? "Vladimirin lapsi" piilotti IG-tilinsä sodan alettua – Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa.

Lue myös:

    Uusimmat