Pysäyttävä näky ampumahiihtotähden ranteessa – asiantuntija yllättyi isosti MM-kisoissa

Ruotsin ampumahiihtotähti Elvira Öberg oli tiukasti mitalitaistossa kiinni ennen MM-kisojen pikakilpailun viimeistä ampumapaikkaa. Yksi ohilaukaus vei kuitenkin mitalisaumat. Samalla tv-kuviin taltioitui näky, joka sai SVT:n asiantuntijana toimivan lajin olympiavoittajan Björn Ferryn yllättymään.

Ranska otti kisassa lopulta neloisvoiton Julia Simonin johdolla ja sekaviestissä pronssia voittanut Ruotsi jäi ilman mitalia. Hanna Öberg ja hänen siskonsa Elvira taistelivat mitaleista aina viimeisellä ampumapaikalle asti. Siellä kuitenkin molemmat ampuivat yhden hutilaukauksen. Siskokset olivat lopulta sijoilla kahdeksan ja yhdeksän.

Elvira Öbergin tullessa ampumapaikalle, huomio kiinnittyi hänen ranteessaan olleeseen sykemittariin, joka näytti lukemaa 182. Tämä sai SVT:n asiantuntijan Björn Ferryn yllättymään.

– Korkea rasitus.., Ferry totesi lähetyksessä.

Kilpailun paras suomalainen oli Daria Virolainen, joka oli 30:s. Suvi Minkkinen oli 47:s, Venla Lehtonen 52:s ja Noora Kaisa Keränen 59:s.