Norjalla superfiasko ampumahiihdon MM-kisoissa – legenda antoi palaa armotta

Norjan ampumahiihtomaajoukkueen pikakilpailu MM-kisoissa Tshekin Nove Mestossa meni perjantaina täysin penkin alle. Suoritusta soimi kovin sanoin lajilegenda Ole Einar Björndalen Norjan TV2:lle.

Norja oli voittanut MM-kisat avanneessa sekaviestissä hopeaa. Mukana joukkueessa oli myös naisten maailmancupia johtava Ingrid Landmark Tandrevold, joka sijoittui pikakilpailussa vasta 25:nneksi. Norjan paras pikakisassa oli Juni Arnekleiv, joka sijoittui 14:nneksi. Maailmancupissa yhdeksäntenä kokonaistilanteessa oleva Karoline Offigstad Knotten oli kisassa 33:s. 20 parhaan joukossa oli vain yksi norjalainen.

– Täysi henkinen romahdus. He eivät selviä paineista. Siellä oli parhaat olosuhteet ampumahiihtoon, joten tämä on vain henkistä. Kolme ohilaukausta ei voi olla mahdollista, Björndalen sanoi viitaten Tandrevoldin kolmeen hutilaukaukseen.

NRK:n asiantuntija Ola Lunde oli samoilla linjoilla lajissa 28 arvokisakultaa voittaneen Björndalenin kanssa.

– Se on täysi romahdus Lienille (Ida, sijoitus kisassa 22:s) ja Tandrevoldille. Ampumiselle oli täydelliset olosuhteet. Tuulta oli enemmän korvien välissä, mikä pilasi kisan, Lunde sanoi.

Tandrevold oli itse hyvin pettynyt omaan suoritukseensa.

– Aivan paska kisa, aivan paska tunne ja turhauttavaa, kun ei pääse heti kilpailemaan uudestaan. Vaikea vastata, mitä tapahtui (pystyammunnassa). Yliarvioin ehkä kuntoni ja olin poikki, kun tulin pystyammuntaan. Ja kun en ole varmin ampuja, niin pystystä tulee vaikeaa, Tandrevold summasi.

Norjalaistähti saattaa jättää sunnuntain takaa-ajon väliin, sillä eroa kärkeen ei hänen mielestään voi enää saavuttaa.

– MM-kisoissa tilanne on eri kuin maailmancupissa, Tandrevold sanoi TV2:lle.

Ranska otti kilpailussa neloisvoiton Julia Simonin johdolla. Myös Ruotsilla oli vaikeaa. Hanna ja Elvira Öberg olivat parhaina ruotsalaisina kilpailussa kahdeksas ja yhdeksäs. Paras suomalainen oli Daria Virolainen, joka sijoittui 30:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat