Raaka video näyttää Gazan todellisuuden – lapsi vedettiin ylös henkihieverissä raunioista

Israelin ja äärijärjestö Hamasin välinen sota on kestänyt yli 11 kuukautta. Hamasin alaisten Gazan terveysviranomaisten mukaan sodan aikana on kuollut lähes 41 000 ihmistä, joista YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston mukaan suurin osa on naisia ja lapsia.

Pian vuoden kestänyt sota on vaatinut valtavan määrän siviilihenkiä. Reutersin julkaisema video näyttää yhden ääriesimerkin siitä, kuinka lapsia pelastetaan sodan keskeltä.

Videolla sortuneen rakennuksen alle joutunutta pientä lasta kaivetaan ylös usean henkilön voimin Gazan eteläosassa Tel al-Hawassa.

Lapsi on jumissa syvällä raskaiden betonirakennelmien alla. Lapsesta näkyy raunioiden alta vain osa kasvoista ja hänen toinen kätensä.

Pelastusoperaatioon osallistuvat murskaavat lapsen päälle sortunutta betonia järkälemäisellä poralla, ja lopulta lapsi nostetaan raunioista muun muassa liinan avulla.

Karun tilanteen voit katsoa jutun alussa olevalta videolta.

Videolla lapsi kuljetetaan ambulanssilla hoitoon – lapsen tarkemmasta terveydentilasta ei kuitenkaan ole tietoa.

Reuters ei ole pystynyt vahvistamaan videon kuvausaikaa ja -paikkaa. Uutistoimiston mukaan videon on alun perin julkaissut palestiinalainen pelastusjärjestö.

Gazan sota alkoi viime vuonna 7. lokakuuta Hamasin ja muiden palestiinalaisten äärijärjestöjen hyökättyä Israeliin. Israel vastasi äärijärjestöjen hyökkäykseen tunkeutumalla Gazaan.

Lue myös:

    Uusimmat