Israel vei Suleimanilta unelmat ja sitten jalat – tämä video tiivistää epätoivon Gazassa

Israelin panssarivaunut liikkuvat taustalla. Etualalla katua pitkin kävelevät kodeistaan paenneet palestiinalaiset käsissään ja kärryissään kaikki mukaan mahtunut omaisuus. Videokuva Khan Younisin kaupungista kuvastaa karua todellisuutta Gazassa, jossa siviilien kärsimys syvenee päivä päivältä. 

Khan Younis on yksi niistä Gazan kaistan kaupungeista, joita Israel on moukaroinut maan tasalle ahkerimmin viimeisien kuukausien aikana. Israel sanoo eliminoineensa iskuillaan terroristeja, mutta myös valtavan määrän siviilejä tiedetään kuolleen ja haavoittuneen.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Israel on vallannut myös muun muassa kaupungin sairaalan. 

– Lähdimme sairaalasta, kun siellä ei ollut enää lääkäriä, sairaanhoitajaa tai ketään muutakaan meidän lisäksi, sanoo poikaansa pyörätuolissa työntävä Ibrahim Abusari.

Ibrahimin pojan Suleimanin jalat jouduttiin amputoimaan. Hän sai osansa Israelin iskuista koulumatkallaan.

– Minuun osui räjähdelennokki. Luojalle kiitos, ettei käynyt pahemmin, hän sanoo videolla uutistoimisto Reutersille. 

Suleimania hoidettiin Nasserin sairaalassa, kunnes Israelin joukot valtasivat sen. Sairaalasta paenneet Abusarit ovat matkalla monien muiden tavoin Gazan eteläosaan turvallisemman elämän toivossa. 

Suleiman kertoo kärsineensä Israelin miehityksestä jo ennen syksyllä leimahtanutta konfliktia. Nyt unelmat on murskattu lopullisesti, hän kertoo yllä olevalla videolla. 

Suurin osa Gazan noin 2,3 miljoonasta asukkaasta on joutunut jättämään kotinsa sen jälkeen, kun Hamasin ja Israelin välinen sota syttyi 7. lokakuuta. Hamasin alaisen Palestiinan terveysministeriön mukaan sodan aikana Gazassa on kuollut jo yli 25 000 ihmistä. 

Lue myös:

    Uusimmat