Rafael Nadal lopettaa uransa!

Rafael Nadal, 38, ilmoittaa lopettavansa tennisuransa.

Espanjalaistähti ilmoitti päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

– Kiitos kaikille, Nadal kirjoitti julkaisussaan.

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Todellisuus on, että viime vuodet ovat olleet vaikeita, erityisesti kaksi viimeistä. En ole pystynyt pelaamaan ilman rajoitteita. Päätös oli vaikea, ja sen tekemisessä on mennyt aikaa, sanoo julkaisemassaan videossa.

Nadal aikoo pelata vielä yhdessä tennisturnauksessa.

– Nyt on mielestäni oikea aika lopettaa ura, mikä on ollut pitkä ja erittäin menestyksekkäämpi kuin olisin voinut kuvitella. Viimeinen turnaukseni on Davis Cupin finaali, jossa voin edustaa maatani, Nadal paljastaa.

Davis Cupin finaali pelataan marraskuussa Espanjassa.

Nadal on voittanut urallaan 22 Grand slam -turnausta, mikä tekee hänestä yhden kaikkien aikojen menestyneimmän miestennispelaajan. Ranskan avoimen tennisturnauksen hän on valloittanut peräti 14 kertaa. Hän on myös onnistunut voittamaan kaikki kolme muuta tennisturnausta. Nadalin edellä miespelaajista on vain Novak Djokovic, joka on ottanut Grand slam -turnausvoittoja 24 kappaletta.

Nadal voitti ensimmäisen Grand slam -turnauksensa jo vuonna 2005 ja viimeisin voitto on vuodelta 2022 Ranskan avoimista, mikä kertoo, että hän pysyi maailman tenniksen huipulla pitkään.

Lue myös:

    Uusimmat