Rajua menoa: Ilves huojuu karmivalla tavalla, johto hupeni hetkessä – Oliver Kapanen poistui veripäissään kaukalosta

KalPa tekee 1-2 maalin ylivoimalla 1:34
Oliver Kapanen vie KalPan johtoon

Jääkiekon SM-liigassa Ilves on pakkovoiton äärellä, kun se kohtaa puolivälierissä viidennen kerran KalPan. Ennen perjantain mittelöä KalPa johti sarjaa voitoin 3–1.

Ilves sai perjantain paineotteluun loistoalun, kun se siirtyi jo 51 sekunnin pelin jälkeen johtoon Petr Kodytekin osuman avulla.

KalPa tuli muutaman minuutin päästä tasoihin, kun Jaakko Lantta jallitti Ilves-vahdin Jonas Gunnarssonin nakkikioskille. Maalin aika 4.02.

KalPa tekee 1-1 maalin 1:39
KalPan Jaakko Lantta jallittaa Ilves-vahti Jonas Gunnarssonia

Vain hetki tästä (6.28) ja KalPa oli jo johdossa. Vieraiden ylivoima pyöri tuloksekkaasti, kun KalPan kevään tehopelaaja Oliver Kapanen naulasi kiekon Ilveksen alivoimanelikon keskeltä verkkoon.

Video tästä näkyy jutun yläreunasta.

Eikä siinä vielä kaikki.

KalPa sai erän puolessa välissä loistopaikan lisämaalien tekoon, kun Ilvekseltä sekä Joona Ikonen että Petr Kodytek komennettiin jäähyaitioon. Ikonen estämisestä ja Kodytek korkeasta mailasta.

Kodytek nosti mailansa KalPan tähtisentterin Kapasen naamaan niin, että tämä poistui veripäissään kaukalosta.

KalPa ei kuitenkaan onnistunut seuranneella ylivoimalla. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tilanteesta, missä taululla näkyivät luvut 1–2.