Rakastetun F1-kasvon töykeä kohtelu ärsytti – sarja lätkäisi lähtöruudukkoon mieliville julkkiksille uudet vaatimukset

F1-sarja on muuttanut ennen kisaa lähtöruudukossa tapahtuvan, julkkistenkin suosiman kokoontumisen sääntöjä. 

Lähtöruudukkoon päästettiin reilut kaksi viikkoa sitten ajetussa Yhdysvaltojen GP:ssä muitakin kuin kuskeja ja tallien henkilökuntaa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2019 päätösosakilpailun.  

Kohuilta ei kuitenkaan vältytty. Rakastettu F1-brittiasiantuntija Martin Brundle teki Austinissa pitkästä aikaa tunnetun grid walkinsa, jonka aikana hän yrittää haastatella lennosta eteensä ilmestyviä julkimoita. 

Yksi heistä oli rap-artisti Meghan Thee Stallion. Muusikko ei ollut kummoisella juttutuulella, minkä lisäksi artistin turvamies ja seurueen toinen jäsen käyttäytyivät töykeästi Brundlea kohtaan.  

Asiantuntija hämmästeli seurueen toimintaa. 

– Ensimmäistä kertaa lähtöruudukkoon tulevat turvamiehet eivät minua haittaa. Kaikilla on oma työnsä. Mutta ehkä he voisivat oppia vähän käytöstapoja ja kunnioitusta, Brundle kirjoitti Twitteriin, mikä on kerännyt tähän mennessä lähes 100 000 tykkäystä. 

F1-sarja on nyt muuttanut lähtöruudukkotapahtuman sääntöjä niin, että julkkiksilla on velvollisuus osallistua toimittajien ja asiantuntijoiden toivomiin haastatteluihin. Sääntö oli voimassa jo viime viikonlopun Meksikon GP:ssä.   

– Uusien sääntöjen mukaan julkkiksilla ei saa enää olla turvamiehiä mukanaan lähtöruudukossa, Brundle lisää. 

– Tämä taitaa olla Brundle-pykälä. Heidän on puhuttava minulle. Tavallaan tykkään siitä, kun he sivuuttavat minut, asiantuntija veisteli. 

Brundle kertoo olevansa aivan toinen henkilö tehdessään grid walkiaan, joka nähtiin ensi kertaa vuonna 1997. 

– Olen silloin näsäviisas persoona, joka tekee 9-10 minuuttia ennestään harjoittelematonta tv-lähetystä. Silloin pitää antaa palaa, Brundle summaa.

Lähde: gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat