Ranskan ulkoministeri ukrainalaisille: "Emme horju"

Ranskan tuore ulkoministeri Stephane Sejourne korosti vierailullaan Ukrainan Kiovassa tänään, että Ukrainan tukeminen pysyy ensiarvoisena Ranskalle.

– Venäjä toivoo, että Ukraina ja sen tukijat uupuvat. Emme horju, Sejourne sanoi.

Tämä on Ranskan uuden ulkoministerin ensimmäinen virallinen ulkomaanvierailu. Sejournen vierailu tuli Ukrainan kannalta ratkaisevaan aikaan, kun maan tukijat puivat rahoituksen turvaamista. On epäilty, että Ukraina saatetaan unohtaa Lähi-idän uusien konfliktien keskellä.

– Kansainvälisen oikeuden perusperiaatteet ja Euroopan arvot sekä ranskalaisten turvallisuusedut ovat vaakalaudalla Ukrainassa, Sejourne linjasi.

Iskuja eri puolille Ukrainaa

Ennen Ranskan ulkoministerin vierailun alkamista Ukraina kertoi Venäjän iskeneen edeltäneenä yönä ympäri Ukrainaa kymmenin lennokein ja ohjuksin.

Mahdollisista kuolonuhreista ei ollut kerrottu lauantaina iltapäivään mennessä. Ainakin yksi siviili haavoittui Venäjän iskussa Sumyssa, joka sijaitsee Ukrainan koillisosassa.

Ilmaiskut osuivat asutusalueille myös ainakin Keski-Ukrainan Pultavassa ja Hersonin alueella Beryslavissa.

Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä ampui yhteensä 40 ohjusta tai lennokkia.

Lausunnon mukaan Ukraina onnistui tuhoamaan tai muulla tavoin torjumaan yhteensä 28 ohjusta tai lennokkia.

– Ne putosivat joko pelloille tai ne räjäytettiin ilmassa tai (harhautettiin) puolustusvoimiemme elektronisilla sodankäynnin välineillä, selvensi Ukrainan ilmavoimien tiedottaja Juri Ignat televisiossa lausuntoa AFP:n mukaan.

Ukraina on toistuvasti vedonnut liittolaisiinsa, jotta ne toimittaisivat sille uudenaikaisia ilmapuolustusjärjestelmiä Venäjän ilmahyökkäysten torjumiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat