Rap-artisti Ahti uskoo lähipiirinsä puuttuvan peliin, jos menestys nousee hattuun: "Lyödään alas"

Räppäri Ahti paljastaa hittibiisin reseptin 0:54
Katso videolta, mikä on Ahdin mielestä hittibiisin resepti.

Suosiosta nauttiva räppäri Ahti on luonteeltaan sellainen, ettei mopo ole lähtenyt menestyksen myötä keulimaan. Hän on viime vuosina alkanut kirjoittaa kappaleita myös muille artisteille, kuten Robinille.

Rap-artisti Ahti, eli Ahti Peltonen, 24, on ollut etenkin kahden viime vuoden aikana suuressa nosteessa. Hän kertoo jalkojen pysyvän menetyksen keskellä kuitenkin maassa. 

– Luonteeni on sellainen, ettei ole ikinä tarvinnut alkaa keulimaan. Siisteintä on, että asun Porvoossa ja olen pelannut koko elämäni jääkiekkoa ja jalkapalloa niin, kun tulee kiertueelta kotiin, niin siellä on kaikki maadoittavat tekijät. Lisäksi lähipiirini on valeltu fiksuilla tyypeillä. Jos sattuisi joskus nousemaan [kusi päähän], niin lyödään aika nopeasti alas, Ahti kertoi Huomenta Suomessa 28. syyskuuta.

Ahti on tehnyt musiikkia jo kahdeksan vuotta ja viime vuosina myös muille kuin itselleen. Esimerkiksi  Robinin kappale Häitä pidelly on osittain hänen käsialaansa. 

– Voi olla todella vaikeaa päästä, varsinkin nuorena, kirjoittamaan kappaleita muille. Jos en olisi saanut mitään meriittejä omilla biiseilläni, niin voisi olla vaikeaa mennä koputtamaan Robinin oveen. Viimeisen parin vuoden aikana on ollut innostusta kirjoittaa myös muille, Ahti kertoi. 

Artistin toinen omaa nimeä kantava AHTI-albumi ilmestyi 27. syyskuuta. Hän julkaisi ensimmäisen Normijäbä-albuminsa vuonna 2023. 

Katso yllä olevalta videolta, mikä on Ahdin mielestä hittibiisin resepti. 

Alta voit katsoa artistin haastattelun kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat