Raskaana ollut opettaja tappoi 7 sukulaistaan "kielletyn rakkauden takia" – nyt hänestä on tulossa ensimmäinen Intiassa hirttotuomion saanut nainen 66 vuoteen

Shabnam Alista on tulossa ensimmäinen nainen 66 vuoteen, joka teloitetaan Intiassa hirttämällä. Raskaana ollut Shabnam ja hänen miesystävänsä tappoivat seitsemän Shabmanin perheenjäsentä vuonna 2008. 

Intiaa järkyttäneet murhat tapahtuivat huhtikuussa 2008. Shabnam Ali ja hänen miesystävänsä Saleem olivat huumanneet uhrinsa iltateehen sekoitetulla nukutusaineella ja sen jälkeen tappaneet heidät. Oikeuden mukaan mies oli viiltänyt uhrien kurkut auki kirveellä, kun nainen oli pidellyt heitä hiuksista.

Yksi kuolleista oli Shabnamin 10 kuukauden ikäinen veljenpoika, jonka Shabman oli tappanut kuristamalla. Poika löytyi vanhempiensa välistä.

Armahdusanomukset hylättiin

Shabnam väitti ensin poliisikuulusteluissa, että joku oli tunkeutunut heidän kotiinsa ja tappanut perheenjäsenet. Myöhemmin hän kuitenkin myönsi toteuttaneensa verilöylyn yhdessä Saleemin kanssa, motiivinaan kielletty rakkaus.

Tapauksesta uutisoineen yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n mukaan Shabman ja Saleem tuomittiin kuolemaan alun perin vuonna 2010. Kumpikin teki siitä lähtien lukuisia armahdusanomuksia, mutta ne kaikki hylättiin.

Shabnam odottaa yhä rangaistustaan Uttar Pradeshin osavaltiossa sijaitsevassa Mathuran kaupungissa. Mathura on ainoa paikka Intiassa, jossa nainen voidaan teloittaa hirttämällä.

Murhien taustalla oli luokkajako

Eri yhteiskuntaluokkiin kuuluneet Shabnam ja Saleem olivat alkaneet seurustella perheiltään salaa, koska sukulaiset eivät hyväksyneet liittoa.

Shabnam, joka oli murhien tapahtuessa 22-vuotias ja kahdeksannella viikolla raskaana, oli pidetty opettaja. Hän oli opiskellut yliopistossa englantia ja maantiedettä. 24-vuotias Saleem oli työtön ja elätti itsensä hanttihommilla.

Syyttäjän mukaan Shabnamin raskaus oli yksi syy tapahtuneeseen. Pariskunnan arveltiin halunneen tappaa Shabnamin perhe, jotta hän perisi ainoana elossa olevana heidän omaisuutensa. Rahojen turvin Saleem ja lapsi voisivat jatkaa elämäänsä yhdessä.

Rakastavaiset kääntyivät toisiaan vastaan

Oikeudenkäynnissä Shabnam ja Saleem kääntyivät toisiaan vastaan.

Shabnam väitti, että Salem oli tappanut yksin kaikki. Saleem taas sanoi, että Shabnam oli soittanut hänelle vasta sen jälkeen, kun oli tappanut perheensä. Hänen mukaansa Shabman oli pyytänyt häntä enää auttamaan todisteiden hävittämisessä.

Pyöveli vieraili jo vankilassa

Shabnamin kuolemantuomio nousi otsikoihin jälleen helmikuussa, kun yksi Intian viimeisistä jäljellä olevista pyöveleistä vieraili Mathuran vankilassa. Se käynnisti huhumyllyn siitä, että Shabnamin hirttopäivä oli lähestymässä.

Helmikuussa Shabnamin lakimies pyysi naiselle vielä armahdusta Uttar Pradeshin osavaltion kuvernööriltä sekä Intian presidentiltä Ram Nath Kovindilta.

Myös Shabnamin nyt 12-vuotias vuotias poika, joka asui vankilassa äitinsä kanssa kuusivuotiaaksi asti, on vedonnut Intian presidenttiä armahtamaan äitinsä.

– Presidentti-setä, anna anteeksi äidilleni, luki taulussa, johon poika oli viestinsä kirjoittanut.

Jos Shabnam Alin kuolemantuomio pannaan voimaan, hänestä tulee ensimmäinen nainen sitten vuoden 1955, joka teloitetaan Intiassa hirttämällä.

Amnesty Internationalin tuoreen raportin mukaan kaikista viime vuonna teloitetuista 483 ihmisestä naisia oli 16. Intiassa teloitusjonossa on kaikkiaan 15 naista.

Lue myös:

    Uusimmat