Real Madridille ruma selkäsauna El Clasicossa – Kylian Mbappé hätäili, Robert Lewandowski laittoi ryöpyten

Robert Lewandowski hurjastelee – kaksi nopeaa maalia El Clasicossa 2:55
FC Barcelonan Robert Lewandowski mellasti – kaksi maalia El Clasicossa nopeasti perätysten.

Vierasjoukkue FC Barcelona murjoi Real Madridia 4–0-lukemin kauden ensimmäisessä El Clasicossa Espanjan jalkapalloliigassa. Kovat alkutahdit Barcelonan voitolle loi kaksi maalia nopeaan tahtiin toisella puoliajalla viimeistellyt Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski otti show'n toisella puoliajalla ja iski kaksi osumaa ryöppynä. 54. minuutilla hän murtautui läpi maalintekoon Marc Casadón syötöstä. Kaksi minuuttia myöhemmin pallo painui veräjään tarkalla puskulla Alejandro Balden petauksesta.

Katso maalit ylälaidan videolta.

Lewandowski oli todella lähellä hattutemppuakin, mutta laittoi pallon tyhjästä maalista tolppaan (video alla).

Nyt oli hattutemppu lähellä: Robert Lewandowski kolauttaa tyhjästä maalista tolppaan 0:30
Nyt oli hattutemppu lähellä: Robert Lewandowski kolautti tyhjästä maalista tolppaan.

Barcelonan kolmannen osuman sijoitti Lamine Yamal (video alla). Hänestä tuli 17 vuoden ja 106 päivän ikäisenä historian nuorin El Clasicon maalintekijä.

El Clasicon lukemat alkavat olla tylyt – nyt osuu Lamine Yamal 1:41
Lamine Yamal maalasi Raphinhan syötöstä.

Taiston päätösmaalin nosti rysään Raphinha (video alla).

Barcelona jatkaa ilotulitusta – neljäs maali Real Madridin rysään 1:42
Katso tästä, miten Raphinha viimeisteli loppulukemat.

Mbapé karkaili paitsioihin

Real Madridin supertähti Kylian Mbappé karkasi ensimmäisessä El Clasicossaan tuon tuosta hätäillen paitsioon ja kahdesti hän heilutti paitsioasemasta maaliverkkoakin. Toisen puoliajan hylätyssä maalissa paitsioasema oli selvä, mutta avausjaksolla täpärääkin täpärämpi.

Mbappé ehti tuolloin juhlia jo riemukkaasti – mutta ennenaikaisesti. Lucas Vázquez'n pystysyöttö lähti, kun Mbappé oli niukasti paitsiossa, ja VAR-videotarkistus vei maalin pois (video alla).

Kylian Mbappé täpärästi paitsiossa – juhlat olivat ennenaikaiset 2:12
Kylian Mbappé täpärästi paitsiossa – juhlat olivat ennenaikaiset.

Barcelona kasvatti voitolla sarjajohtonsa kuuteen pisteeseen ennen Real Madridilla. Kumpikin joukkue on pelannut La Ligassa tällä kaudella 11 ottelua, ja Barcelona on keulilla 30 pinnalla.