Red Bull -pomolta päätös Sergio Perezistä – vihjaili myös korvaajalla

Formula 1:n MM-sarjan mestaruustallissa kilpaileva meksikolaiskuljettaja Sergio Perez saa jatkaa kilpauraansa Red Bullilla myös ensi kaudella. Perezille huhuttiin vaiheikkaan viime kauden aikana potkuja, mutta talli tarjoaa hänelle vielä mahdollisuuden.

Tallipäällikkö Christian Horner tosin vahvisti englantilaisen Autosportin haastattelussa, että Pereziltä vaaditaan jatkossa päättynyttä kautta tasaisempia esityksiä. Toisaalta "Checo" Perezillä on onnistuessaan mahdollisuus jopa jatkosopimukseen seuraaviksi kausiksi.

– Kuljettajan paikka on edelleen Checon käsissä. Hän on kuljettajamme myös ensi kaudella. Tuemme häntä, eikä jatkosopimuksellekaan ole mitään estettä, jos hän onnistuu hyvin ensi kaudella, Horner sanoi.

– Samalla Checo tietää, että hänen täytyy parantaa suorituksiaan ennen kaikkea aika-ajossa.

Painetta Ricciardon suunnasta

Max Verstappen ajoi tänä vuonna Red Bullin ylivoimaisella autolla maailmanmestaruuden ja 19 kilpailuvoittoa.

Perez otti kauden viidestä ensimmäisestä kilpailusta kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa. Sen jälkeen tulokset alkoivat heitellä ja hän joutui lopulta ankaraan kamppailuun MM-sarjan kakkossijasta.

Hornerin mielestä Perez ei saanut aika-ajossa riittävää luottoa autoonsa.

– Tavoitteemme on saada tallin kahden auton tulokset mahdollisimman lähelle toisiaan, Horner taustoitti Pereziltä vaadittavaa kehitystä.

– Kyse on lopulta Checon itseluottamuksesta, jotta hän saa uusista renkaista parhaan irti yhdellä nopealla kierroksella. Uskon hänen ymmärtävän, että tämä on hänelle jatkon kannalta ratkaisevan tärkeää ensi kaudella.

Horner vihjaisi, että talli voi tarvittaessa korvata Perezin milloin tahansa AlphaTaurin australialaiskuljettajalla Daniel Ricciardolla.

– Tallin kannalta hienointa on se, ettei meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä, Horner muistutti Red Bullin kakkostallin tarjoamista vaihtoehdoista.

Perez on kilpaillut Hornerin pomottamassa kilpatallissa vuodesta 2021.

Lue myös:

    Uusimmat