Reseptit 2005

Paahdettua peuranseläkettä
Paahdettua peuranseläkettäMTV
Julkaistu 16.05.2005 16:02(Päivitetty 18.08.2005 17:30)

18.8. Soppamies Jari Sillanpään syntymäpäiväjuhlissa
Ateria: Jarin juhlissa tarjolla Toast skagenia, paahdettua peuranseläkettä Masalalla maustetun palsternakan kanssa sekä paistettua siikaa ja wasabikastiketta. Sokerina pohjalla mansikka creme bruleeta mansikka capuccinon kera.

Mustapippurilla maustetut taskuravut

Mustapippurilla maustetut taskuravut

1 1.8. Soppamies Krisse ja Eppu Salmisen vieraana
Ateria: Kesähuvilalla kokataan mustapippurilla maustettuja taskurapuja sekä ribsejä BBQ-kastikkeessa. Lisukkeena coleslaw-salaattia.

Moderni kalakukko

Moderni kalakukko

4.8. Selänteiden tupaantuliaisissa
Ateria: Juhlissa oli tarjolla erilaisia menu-kokonaisuuksia kuten Moderni suomalainen keittiö, American BBQ, Sushibaari ja Kakkulajitelma.

Mansikka-raparpericlafoutin ja limetti-sabayonvaahtoa

Mansikka-raparpericlafoutin ja limetti-sabayonvaahtoa

28.7.Puumala
Ateria: Puumalassa kokattiin liekitettyä pippuripihviä, valkosipuliperunoita sekä jälkiruoaksi mansikka-raparpericlafoutin ja limetti-sabayonvaahtoa.

Thaimaalainen kanakeitto

Thaimaalainen kanakeitto

21.7 Naantali
Ateria: Tällä kertaa herkutellaan thaimaalaisittain.Tarjolla on Thaimaalaista kanakeittoa -tom ka gai, nuudelisalaattia ja grillattua kokonaista siikaa.

lohi escalope

Lohi escalope

14.7. Äänekoski
Ateria: Soppamiehessä tarjolla on lohi escalopea ja tomaattifetajuustosalaattia sekä latva-artisokasta ja sienistä valmistettua pastaa.

Mansikoita ja sitruunakreemiä

Mansikoita ja sitruunakreemiä

7.7.2005 Tampere
Ateria: Soppamiehessä valmistetaan kesäisiä picnic-eväitä, kuten kuivattuja tomaatteja, marinoituja uusia perunoita, vuohenjuusto quichea, paahdettua ankanrintaa ja mango-chutneya sekä mansikoita ja sitruunakreemiä.

Gaspacho

Gaspacho

30.6.2005 Nuuksio
Ateria: Ystäväporukka maistelee erilaisia tapasherkkuja, kuten gaspachoa, marinoituja silakoita, pariloitua siikaa ja appelsiini-punasipulisalaattia, gampas al pil pil - tulisia katkarapuja, uppopaistettuja vihreitä oliiveja ja tiristettyjä etanoita.

Mummon salaatti

Mummon salaatti

23.6. Kokkien juhannus
Ateria: Juhannuksena nautitaan savustettua ahventa ja paahdettua sitruunaista voikastiketta sekä grillattua kuhaa, mummon salaattia, grillattua parsaa ja kirveliporkkanoita. Illan kruunaa perinteiset köyhät ritarit mansikoilla.

Grillipartylautanen

Grillipartylautanen

16.6 Mäkikotkan vieraana
Ateria: Grillijuhlissa kokataan salaatti halloumijuustosta ja melonista, tomaatti mozzarella leivät, sitruunalla marinoidut kanapojat ja jälkiruoaksi banaani & suklaa kevätkääryleet sekä appelsiinilla maustettu valkosuklaa- kinuskikastike.

Sushilajitelma

Sushilajitelma

9.6. Viivi Avellanin kattoterassilla
Ateria: Sushilajitelmassa tarjolla temaki, salaatilla täytettyä Californian rullaa, Californian rainbowrulla, Californian rulla,tonnikalamakit ja kasvismakit.

Jälkiruoka

Jälkiruoka

2.6.2005 Soppamiehen puttausseurana alppihiihtäjä Kalle Palander
Ateria: chicken wingsejä, valkosipulilla ja timjamilla maustettua karitsan karetta intialaisen kasvisten kera sekä härkää burgundin tapaan, jälkiruoaksi maitosuklaa moussea ja mansikka-raparperi kompottia.

simpukat

simpukat

26.5.2005 FC Venuksen vieraana Helsingissä
Ateria: M/aux Kathrina purjelaivalla valmistetaan muikunmätiä kahdella tavalla ja sitruunaruoholla maustettua äyriäispataa.

loimunieriä

.loimunieriä

19.5.2005 Juha Kankkusen vieraana Kuusamossa
Ateria: Rukan juurella grillikodassa loimutetaan siikaa ja nieriää lisäkkeenä sitruunainen puikulaperunasose (wasabimajoneesia ja voikastiketta), jälkiruoaksi liekitettyjä muurinpohjalettuja.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle