Rikard Grönborgilta kova avautuminen, Oulussa kaksi poikkeuksellista osumaa – katso tästä liigakierroksen puhuttavimmat tilanteet ja kohokohdat

Tästä taklauksesta tuli kaksiminuuttinen – Rikard Grönborg hiilenä vaihtoaitiossa 2:15
Katso videolta Rikard Grönborgin reaktio Micke-Max Åstenin rangaistukseen.

Jääkiekon SM-liigan lauantain kierros tarjosi tuutin täydeltä tapahtumia. Mukaan mahtui erikoisia maaleja, kovia taklauksia ja hienoja hetkiä. Erityinen huomio oli HIFK:n ja Tapparan kohtaamisessa, jonka jälkeen Tappara-luotsi Rikard Grönborg latasi kritiikkiä tuomariston suuntaan.

Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa Tappara oli jatkoajan jälkeen HIFK:ta parempi lukemin 3-2. Suuren huomion kamppailussa keräsi Rikard Grönborgin avautuminen tuomaritoiminnasta. Tapparan ruotsalaisluotsin mielestä Micke-Max Åstenin olisi kuulunut saada ottelun kolmannessa erässä viiden minuutin rangaistus.

Åstenille tuomittiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen kahden minuutin jäähy. Grönborg ei päätöstä sulattanut, vaan latasi tuomaristolle suoran mielipiteen tapahtuneesta. Grönborg jatkoi sanailuaan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, jossa osansa sai tuomaristo sekä tilannehuone. Ottelua sävyttivät myös Tapparan Veli-Matti Savinaisenja HIFK:n Oskari Mannisen loukkaantumiset.

Katso pääkuvan videolta Grönborgin tulistuminen. Alla ottelun maalikooste.

Maalikooste: HIFK - Tappara 5:57

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kärpät nappasi voiton Oulussa TPS:stä maalein 4-3. Värikkääseen otteluun mahtui kunnianosoitus kauden 2003-2004 Kärppien mestaruusjoukkuuelle sekä kaksi hyvin erikoista maalia. Ensimmäistä sävytti maalia edeltänyt kova taklaus, josta ei kuitenkaan tuomittu rangaistusta. Toinen osuma oli puolestaan todellinen kenttämestarin erikoinen.

Katso erikoiset osumat alla olevalta maalikoosteelta.

Maalikooste: Kärpät - TPS 4:42

Porissa puolestaan juhlistettiin kiekkolegenda Pekka Rautakalliota, jonka pelinumero jäädytettiin ennen Ässien ja Lukon välistä kohtaamista. Juhlakalun ja kotiyleisön riemuksi Ässät otti ottelussa 2-1-voiton.

Alla olevalla videolla Rautakallion paidan nostaminen kattoon sekä ottelun maalikooste.

Kiekkolegenda Pekka Rautakallion paita nousi kattoon 3:04

Maalikooste: Ässät - Lukko 8:07

Lauantain muissa otteluissa Jukurit otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti KalPan 1-0. Voittoputki on Jukureiden liigahistorian pisin. Ilves hävisi kotonaan Sportille 0-2, KooKoo haki 4-3-jatkoaikavoiton SaiPasta ja JYP oli Pelicansia parempi maalein 2-1.

Katso alla olevilta videoilta muiden otteluiden maalikoosteet.

Maalikooste: SaiPa - KooKoo 4:54

Maalikooste: Ilves - Sport 3:11

Maalikooste: Jukurit - KalPa 3:53

Maalikooste: JYP - Pelicans 4:33