Robert Heleniuksen tyrmäystappio herätti Pekka Mäessä isoja kysymyksiä suomalaisjätistä – "Hämmästyttävää"

Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki kommentoi Heleniuksen tyrmäämistä suorassa lähetyksessä 8:06
Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki kommentoi Robert Heleniuksen tyrmäystappiota.

Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki odotti Robert Heleniukselta enemmän huippuottelussa Deontay Wilderia vastaan. Mäen mukaan suomalaisjätti ei ollut lainkaan valmis tähtinyrkkeilijän kohtaamiseen. 

Ex-maailmanmestari Wilder tiedettiin hurjaksi tyrmääjäksi, mutta Heleniuksen nukuttaminen jo avauserässä oli silti yllätys.

Suomalaisen ottelutaktiikkana on yleensä puolustaa ja lyödä hyökkäävää osapuolta vastaan, mutta nyt Helenius oli aggressiivisempi ottelija. 

– Itse sain sellaisen vaikutelman, ettei hän ollut entisellään. Hän teki jatkuvasti poikkeuksia siellä kehässä siihen, mitä häneltä on totuttu näkemään, Mäki kommentoi MTV Uutiset Livessä viitaten myös valmistautumiseen ottelun alla. 

– Jotenkin sain sellaisen vaikutelman, ettei Robbe ollut edes henkisesti paikan päällä, kokenut nyrkkeilyluotsi ja -promoottori hämmästeli. 

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Jättiottelun käänteet: Näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Wilderin nopeus, tarkkuus ja kovakätisyys osoittautuivat nopeasti myrkylliseksi yhdistelmäksi, kun hän tyrmäsi hyökänneen Heleniuksen avauserän loppuhetkillä. 

– Roberthan osaa lyödä. Nyrkkeilyn sanontoihin kuuluu, että jos haluat laittaa kaverin unille, niin pitää ihan ensiksi osua. Tässä ei päästy edes varsinaisiin osumatilanteisiin. Se oli mielestäni hämmästyttävää. Robert oli varjo omasta itsestään, Mäki summasi esityksen. 

Olisiko Heleniuksen pitänyt käyttää toista taktiikkaa? Entäs miltä Heleniuksen tulevaisuus näyttää? Pääkuvan videolla lisää Mäen ajatuksia New Yorkissa käydystä ottelusta. Alla puolestaan Amin Asikaisen viileän realistinen analyysi ottelusta ja Heleniuksen jatkosta. 

Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen:"Heittäisin hanskat naulaan" 2:50
Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen: "Heittäisin hanskat naulaan."

Lue myös:

    Uusimmat