Robert Taylorille uusi sopimus! Huuhkajat-tähti avaa nyt kevään maajoukkuekohua: "Se harmitti"

Robert Taylor on tehnyt vuoteen 2026 ulottuvan jatkosopimuksen Inter Miamin kanssa. Sopimuksessa on optio lisävuodesta. Huuhkajien huippupelaaja kommentoi MTV Urheilulle MLS:n mestaruustaistoa, tuoretta seuraennätystään sekä keväällä puhuttanutta maajoukkuetilannettaan.

Taylor, 29, on tehnyt uuden sopimuksen Inter Miamin kanssa. Seura tiedotti asiasta perjantaina.

– Tosi hyvät fiilikset, tämä on iso kunnia. Pelaamme tällä hetkellä hyvää futista ja tavoitteena on voittaa pokaaleja. Rakastan tässä seurassa pelaamista, faneja, ihmisiä seuran ympärillä sekä elämää Floridassa, Taylor iloitsi MTV Urheilulle.

Taylorin aiempi diili olisi umpeutunut kuluvan vuoden lopussa.

– Minulla on aina ollut tavoitteena jäädä Miamiin. Totta kai kävin keskusteluita muidenkin seurojen kanssa, mutta ne eivät koskaan menneet Miamin ohitse oman kiinnostukseni suhteen.

Kunnianosoitus David Beckhamilta

Uutta sopimusta edelsi komea virstanpylväs. Helmikuussa 2022 Miamiin siirtynyt Taylor pelasi viime viikolla 100. ottelunsa joukkueen riveissä. Hän saavutti rajapyykin ensimmäisenä pelaajana seuran historiassa yhdessä maalivahti Drake Callenderin kanssa.

– Saavutus on kunnia. Se tarkoittaa, että olen saanut paljon luottoa valmentajilta. Olen todella tyytyväinen siitä, Taylor sanoo.

Inter Miamin omistaja ja Englannin legendaarinen pelaaja David Beckham lähetti sosiaalisessa mediassa onnittelunsa ennätyskaksikolle satasten paukuttua.

– Se oli todella hieno fiilis kun Beckham sen viestin laittoi, ja oli kiva saada nuo sataset pelipaitojen selkään. Olemme pelanneet nyt eniten pelejä Miamille.

Voidaanko sinua kutsua nyt Miamin seuralegendaksi?

– No siitä en tiedä, Taylor naurahtaa.

– Tässä seurassa on muutama muukin legenda, niin en viitsisi laittaa itseäni sellaiseen kategoriaan.

Lionel MessinLuis SuárezinSergio Busquetsin ja Jordi Alban värittämä tähtisikermä johtaa parhaillaan MLS:n itäisen konferenssin sarjataulukkoa.

Viime kaudella joukkue laahasi pitkään sarjataulukon pohjalla, eivätkä Barcelonan entiset huippupelaajatkaan kyenneet johdattamaan pinkkipaitoja pudotuspeleihin.

– Seura kasvaa koko ajan. Joukkueeseen tulee enemmän laadukkaita pelaajia ja kilpailutaso kovenee. Kentällähän sen näkee, Taylor vertaa tämänhetkistä mestaruusjahtia viime kauteen.

– Taistelemme tällä hetkellä kärkipaikasta, eikä siitä että pääsemmekö pudotuspeleihin. Haluamme voittaa koko sarjan, eli MLS Cupin.

Lisääntyneestä kilpailusta huolimatta Taylor itse on onnistunut pitämään paikkansa Inter Miamin runkopelaajien joukossa. Suorituspaineet ovat kuitenkin kohonneet.

– Olen tyytyväinen peliaikaani. Pelaajat ympärilläni pakottavat panostamaan enemmän, koska jos et suoriudu kentällä, saat tilallesi vähintään yhtä kovan kaverin. Oma taso on pidettävä koko ajan korkealla. Mitään ei saa antaa periksi, jos haluaa pysyä avauksessa.

Taylor on tehnyt tällä kaudella neljä maalia ja antanut kolme maalisyöttöä 22 MLS:n otteluun. Hänen mielestään useamminkin olisi voinut osua, mutta se ei juuri nyt piinaa.

– Omassa tärkeysjärjestyksessä pelien voittaminen menee tehojen edelle. Niillä ei ole mitään väliä, jos kauden jälkeen on pokaali käsissä. Tehot tulevat hyvien esitysten perässä.

Jättäytyminen Huuhkajista kuohutti

Taylor on edelleen omistautunut pelaamaan Huuhkajille, vaikka jatkaakin uraansa rapakon toisella puolen. 34 A-maaottelun mies toivoo edelleen kuuluvansa päävalmentaja Markku Kanervan suunnitelmiin.

– Toivon tietysti kutsua. En ole omissa silmissäni lopettanut maajoukkueuraani. Asiat eivät ole aina omissa käsissäni, mutta toivon esiintyväni tarpeeksi hyvin päästäkseni mukaan. Kilpailu on tietysti kovaa Huuhkajissakin, joten voi syyttää vain itseään, jos ei kutsua tule.

Taylor sai maajoukkuekutsun viimeksi maaliskuussa, kun Huuhkajat valmistautui kohtaamaan Walesin EM-jatkokarsinnoissa. Taylor jäi kuitenkin monien yllätykseksi Yhdysvaltoihin, kun Inter Miamin pelit jatkuivat maajoukkuetauonkin aikana.

Maajoukkuekutsusta kieltäytyminen kirvoitti suuren porun sosiaalisessa mediassa, jota Taylor myöhemmin pahoitteli.

Somekohu ei kuitenkaan ole tehnyt hallaa Taylorin ja Kanervan väleille. Draama ei myöskään ulottunut missään vaiheessa joukkueen sisäpuolelle.

– Siitähän tuli se hirveä somemylläkkä ja kaikennäköisiä viestejä, mutta loppujen lopuksi minulla ja Rivellä (Markku Kanerva) on mielestäni edelleen hyvät välit. Olemme keskustelleet paljon, eikä joukkueen sisällä ollut mitään ihmisten spekuloimaa draamaa, Taylor selventää.

– Ymmärrän kuitenkin suomifanien kannan, kun kieltäydyin kutsusta. Moni näki sen hyvin mustavalkoisena. Ajattelivat, etten haluaisi pelata maajoukkueessa. Olen kuitenkin edelleen Riven käytettävissä, jos hän minut haluaa.

Taylor ei antanut sosiaalisessa mediassa ilmenneiden kommenttien vahingoittaa häntä henkisesti.

– Uran aikana moni muukin pelaaja on varmasti kokenut vastaavia takaiskuja. Jos joku kirjoittaa, että “passi pois” ja muuta, niin ei se lopulta vaikuta mihinkään, Taylor tuumaa.

– Se harmitti, millainen mylläkkä siitä tuli ja että ihmiset tunsivat sillä tavalla. En halua jättää huonoa kuvaa itsestäni kenellekään. Mutta en syytä heitä, koska oli asioita joita olisi voinut tehdä toisin.

Taylor ei usko, että maaliskuun episodi vaikuttaa enää tuleviin maajoukkuekutsuihin. Huuhkajat pelaa seuraavan kerran syyskuussa, kun se kohtaa Kansojen liigan B-lohkon avausotteluissa Kreikan ja Englannin.

– Luulen, että jos en saisi kutsua maajoukkueeseen, ei se johtuisi siitä parin kuun takaisesta draamamyllystä, vaan siitä miten kova kilpailu pelipaikallani Huuhkajissa on.

Lue myös:

    Uusimmat