Ronnie O'Sullivan syrjäytetään – snookerissa uusi valtias ensi kertaa lähes vuosikymmeneen

Mark Allen nousee Ronnie O'Sullivanin ohi snookerin maailmanlistan ykköseksi käynnissä olevien MM-kisojen päätteeksi. 

Vallanvaihdolle saatiin varmistus keskiviikkona, kun O'Sullivan koki yllättävän puolivälierätappion Stuart Binghamille. Seitsenkertainen maailmanmestari on ollut rankingykkösenä huhtikuusta 2022 lähtien. 

MM-turnauksesta 2. kierroksella pudonneelle Allenille listauksen ykkösasema on uran ensimmäinen.

– Saavutin yhden elämäni tavoitteista. Se ei tapahtunut ihan toivomallani tavalla, mutta otan tämän vastaan. Kuusi kisavoittoa, yksi finaalitappio ja lukematon määrä (viisi) välieräpaikkoja kahden viime kauden aikana, ja tämä on palkkioni. Yritän nyt pitää tasaisuuden, jotta pysyn ykkösenä, Allen kirjoitti Twitterissä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Allenin uuteen listasijoitukseen liittyy mielenkiintoinen fakta. Pohjoisirlantilaisesta tulee vasta 12:s rankingykkönen maailmanlistan 49-vuotisessa historiassa. Edellinen uusi ykkösmies oli Ding Junhui joulukuussa 2014. 

O'Sullivan on ollut listakärki viiteen eri otteeseen. Hän on hallinnut rankingia Mark Selbyn ja Judd Trumpin kanssa Dingin ykkössijan jälkeen. 

Historian pisimmät yhtäjaksoiset vallankahvat löytyvät useamman vuosikymmenen takaa. Kuusinkertainen MM-voittaja Steve Davis oli ykkösenä lähes seitsemän vuoden ajan toukokuusta 1983 lähtien. Englantilainen menetti paikkansa Stephen Hendrylle, ja 90-luvulla seitsemän maailmanmestaruutta voittanut skotti oli siitä eteenpäin rankingkeulana reilut kahdeksan vuotta.  

Lue myös:

    Uusimmat