Ronnie O'Sullivan -huuma meni ihon alle – snookertähdeltä suorat sanat suurturnauksessa

Snookertähti Judd Trump alkaa olla kyllästynyt jatkuvaan ylistykseen Ronnie O'Sullivanin ympärillä, vaikka tunnustaakin seitsenkertaisen maailmanmestarin olevan ällistyttävä pelaaja. 

Englantilainen O'Sullivan, 47, on kilpaillut kuluvalla kaudella harvakseltaan. Kiirettä on kuitenkin pitänyt, sillä snookerin megatähdestä julkaistiin dokumenttielokuva viikko sitten. Lisäksi O'Sullivan on kertonut keskittyvänsä henkiseen hyvinvointiinsa. 

Kohina suurmestari ympärillä kasvaa entisestään tiistaina, kun hän astelee Barbican Centren estradille UK Championship -arvoturnauksen 1. kierroksen ottelussa skotlantilaista Anthony McGilliä vastaan. 

O'Sullivan on voittanut turnauksen seitsemän kertaa, samoin kuten kolmen suurkisan joukkoon laskettavat Mastersin ja MM-turnauksen.

Iso osa snookerfaneista haluaa nähdä O'Sullivanin palaavaan Yorkissa voittokantaan, mutta huimaa jälkeä tällä kaudella tehnyt ja omassa avauskierroksen ottelussaan kiinalaisen Pang Junxun erin 6-1 jyrännyt Judd Trump on noussut kisan ykkössuosikiksi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Englantilainen Trump, 34, on voittanut tällä kaudella jo kolme rankingkisaa kasvattaen uransa saldon 26:een. 

– Usko (peliäni kohtaan) on palannut. Ronnie (O'Sullivan) on ällistyttävä pelaaja. Ihmiset ovat sanoneet, ettei kukaan ole yhtä hyvä kuin Ronnie, kun hän pelaa parhaimmillaan. En ole itse koskaan ajatellut niin, Trump toteaa BBC:lle

– Uskon vahvasti siihen, että kun pelaan parasta snookeriani, kukaan ei ole lähelläkään minua. Sanon niin itselleni, ja se on selkänojani. 

Trump kohtaa toisella kierroksella walesilaisen Jamie Jonesin

– Pelaan hyvin. Minusta tuntuu, että olen pelaaja, joka pelaa joko loistavasti tai surkeasti. Ja minusta tuntuu, että jos selvitän kaksi ensimmäistä kierrosta, mikään ei voi pysäyttää minua. Häviän harvoin väli- tai puolivälierissä, Trump ennakoi. 

Trumpilla on mahdollisuus viedä rankingin ykköspaikka O'Sullivanilta Yorkissa.

UK Championship huipentuu finaaliin tulevana sunnuntaina. Voittajalle on luvassa 250 000 punnan eli noin 288 000 euron palkintopotti.  

Lue myös:

    Uusimmat