Roope Hintz räväytti huipputehot – NHL:n suomalaisvahti säkenöi tolppien välissä

Roope Hintz Dallasin kapelimestarina – maali ja kaksi syöttöpistettä 1:26
Katso: Roope Hintz toimi Dallasin kapelimestarina. (Video: NHL.com)

Dallas Stars kaatoi Edmonton Oilersin maalein 4–1. Texasilaisten tahtipuikkoa heilutti Roope Hintz, joka keräsi tehot 1+2.

Lähes 17 minuuttia kaukalossa viihtynyt keskushyökkääjä syötti Matt Duchene avausmaalin aloitusvoitolla, teki itse 3–0-osuman ja oli mukana Jason Robertsonin tyhjään maaliin iskemässä 4–1-päätösmaalissa.

Dallasin kaksi muuta suomalaispelaajaa, puolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen, urakoivat ottelussa isot minuutit. Heiskanen sai peliaikaa yli 24 minuuttia ja Lindell yli 25 minuuttia.

Kapaselle avausmaali, Lankiselle nollapeli

St. Louis Blues voitti Carolina Hurricanesin 4–3-lukemin vahvan toisen erän siivittämänä, kun joukkue osui kolmesti. Bluesin sankariksi nousi kuitenkin Kasperi Kapanen, joka teki ottelun 4–3-voittomaalin. Se oli Kapaselle kauden avausosuma.

Carolinan riveissä Sebastian Aho syötti kaksi maalia. Edellisessä ottelussa vireessä ollut Jesperi Kotkaniemi jäi tällä kertaa pisteittä.

Vancouver Canucks haki 3–0-vierasvoiton Phildelphiasta. Vancouverin ykkösnimi oli maalivahti Kevin Lankinen, joka torjui kaikki 26 Flyersin laukausta. Kauden kynnyksellä Vancouverin riveihin liittyneelle Lankiselle nollapeli oli kauden ensimmäinen ja uran neljäs.

Philadelphian riveissä Rasmus Ristolainen uurasti reilut 13 minuuttia.

Kevin Lankinen piti kauden ensimmäisen nollapelinsä Vancouverille 1:25
Katso: Kevin Lankinen piti maalinsa näyttävästi puhtaana. (Video: NHL.com)

Nashville yhä voitoitta

Nashville Predators hävisi Detroit Red Wingsille 2–5. Viidellä tappiolla kautensa avanneen Nashvillen pistetili on vielä avaamatta.

Nashvillen tavoin NHL:n 32 joukkueesta ilman voittoa on yhä San Jose Sharks, mutta kalifornialaisjoukkue on ottanut kaksi pistettä hävittyään jatkoajalla St. Louisille ja voittolaukauskilpailussa Dallasille.

Nashville kannalta tilanne näytti vielä päätöserän alkupuolella hyvältä, kun joukkueeseen Tampa Bay Lightningista hankittu konkarihyökkääjä Steven Stamkos tasoitti tilanteeksi 2–2. Se oli kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan ensimmäinen osuma Nashvillen riveissä.

Ilo Stamkosin maalista jäi lyhytaikaiseksi, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin Andrew Copp vei Detroitin uudelleen johtoon. Ottelun lopulla Simon Edvinsson ja Copp viimeistelivät vielä kiekon tyhjään maaliin.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros torjui ottelussa 19 kertaa, ja Detroitin puolustaja Olli Määttä ei tehnyt pisteitä. Määttä sai peliaikaa reilut 13 minuuttia, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kertaalleen. Nashvillen Juuso Pärssinen seurasi ottelun katsomosta.