Roope Hintz sytytti supertähden – Wayne Gretzky hämmästeli: "En ole ikinä nähnyt vastaavaa"

Roope Hintz 0+2, Miro Heiskaselle maali – Dallas 2-1-sarjajohtoon 5-3-voitolla Edmontonista 1:28
Roope Hintz 0+2, Miro Heiskaselle maali – Dallas 2-1-sarjajohtoon 5-3-voitolla Edmontonista (Video: NHL.com).

Roope Hintzin paluu Dallas Starsin kokoonpanoon kahden viikon tauon jälkeen sytytti ketjukaveri Jason Robertsonin. NHL-legenda Wayne Gretzky hämmästeli kolmannen Edmonton Oilers -ottelun käänteitä.

Pääkuvan videolla napakka kooste ottelun huippuhetkistä.

Stars otti 2–1-johtoaseman NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjassa 5–3-vierasvoitolla Oilersista. Illan hahmo oli hattutempun tehnyt yhdysvaltalaistähti Robertson.

Hän oli ennen iltaa kymmenen ottelun maalittomassa putkessa. Tämä muuttui, kun ketjukaveri Hintz palasi tositoimiin kahden viikon loukkaantumistauolta. Suomalaishyökkääjä syötti kaksi Robertsonin osumista.

Stars jäi avauserässä nopeasti kahden maalin tappiolle, ja Oilers vei ensimmäisen 20-minuuttisen laukaukset maalia kohden 12–3.

Vieraat kuitenkin käänsivät kelkan rajulla tavalla toisen erän avauspuolikkaalla. Stars mätti vastaukseksi kolme osumaa kolmessa ja puolessa minuutissa ja laukoi 13 kertaa kohti Stuart Skinnerin vartioimaa maalia ennen Oilersin ensimmäistä kutia.

– Heikon avauserän jälkeen saimme kovan kamppailupelimme käyntiin. Se auttoi kääntämään ottelun, Hintz kommentoi TSN:lle pelin jälkeen.

TSN:n kommentaattorina ottelussa toiminut Oilers-legenda Wayne Gretzky hämmästeli avauserän jälkeen tapahtunutta käännettä.

– En ole ikinä nähnyt vastaavaa pudotuspeleissä. Se oli eriskummallinen pelin virtauksen vaihtuminen, Gretzky puntaroi.

Myös Oilers-luotsi Kris Knoblauch puhui täyskäännöksestä.

– He (Stars) olivat todella valmiita puskemaan kovaa toisessa erässä, ja me toivoimme vain asioiden sujuvan helposti. Otimme jalan pois kaasulta.

Starsin tähtipakki Miro Heiskanen laukoi ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.

Sarjan neljäs ottelu pelataan Edmontonissa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Lähde: Expressen