Roope Taposelta kammottava virhe, HIFK tukalaan asemaan – Olli Jokisen Jukurit ahtaalla Kärppiä vastaan

Pelicans tekee 1-2 maalin 1:18
Roope Taposelta kammottava virhe, Lubos Horky vie Pelicansin johtoon

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät jatkuivat perjantaina Helsingissä, Mikkelissä ja Turussa.

Helsingissä HIFK oli jo osittaisen pakkovoiton äärellä, kun se kohtasi Pelicansin toistamiseen. Sarjan ensimmäinen ottelu päättyi keskiviikkona Lahdessa Pelicansin hyväksi loppuluvuin 4–2. Tuolloin ylivoimaisesti suurin puheenaihe liittyi HIFK-hyökkääjä Leo Komarovin tilanteeseen, kun hän löi useita kertoja jäässä maannutta Pelicans-puolustajaa Michal Jordania pään ja niskan alueelle.

Komarov sai tempustaan kolmen ottelun pelikiellon.

HIFK aloitti perjantain toisen taiston vahvasti, halliten isoa kuvaa. Pelicans kuitenkin puolusti keskustaa jämäkästi, eivätkä punapedot päässeet ytimeen.

Pelicans siirtyi toisessa erässä johtoon, kun Aatu Jämsenin rystysivallus päätyi nuottaan.

HIFK kömpi rinnalle kolmannen erän alkuhetkillä, kun Joonas Rask teki tahtomaalin.

Ottelu sai dramaattisen lopun, kun Pelicans siirtyi ajassa 57.08 johtoon HIFK-maalivahdin Roope Taposen karmivan virheen seurauksena. Taponen ei saanut kesytettyä päädystä kimmonnutta kiekkoa, mikä päätyi vieraiden tshekkiläishyökkääjän Lubos Horkyn lapaan. Tämä painoi pikkumustan verkon perukoille.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Ryan Lasch ja Juhamatti Aaltonen osuivat vielä loppuhetkillä tyhjään maaliin. Pelicans eteni 4–1-voiton myötä sarjassa 2–0-johtoon.

HIFK:n ja Pelicansin puolivälierämittelöt jatkuvat lauantaina Lahdessa.

Mikkelissä Olli Jokisen luotsaama Jukurit yritti tasoittaa voitot sarjassa Kärppiä vastaan. Kärpät oli ollut keskiviikkona parempi Oulussa lukemin 4–1.

Kärpät aloitti perjantain pelin vahvemmin, kun Kasper Björkqvist vei vieraat johtoon ajassa 13.35.

Jukurit tuli kolmannen erän alkuhetkillä tasoihin, kun Patrik Puistola sipaisi kiekon aloituksen jälkeen vieraiden nuottaan.

Ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 1–1.

Ratkaisu syntyi ensimmäisessä jatkoerässä, kun Joonas Kemppainen täräytti Kärpille 2–1-voittomaalin. Tämän myötä Kärpät eteni sarjassa 2–0-johtoon.

Kärpät ja Jukurit kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Oulussa.

TPS tasoitti otteluvoitot Tapparaa vastaan 4–2-kotivoitolla.

Tappara karkasi avauserässä johtoon, kun Veli-Matti Savinainen raapaisi kevään ensimmäisensä. TPS ei hämmentynyt. Häikäisevää kautta pelaava Viljami Marjala tasoitti avauserässä ylivoimalla. Vielä ensimmäisen kaksikymppisen lopussa Tapparasta täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Casimir Jürgens latoi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon.

TPS oli pelillisesti vahvempi läpi ottelun. Se sai toiseen erään väkevän alun, kun Lukas Wernblom vei mustavalkoiset jo 3–1-karkumatkalle.

Hallitseva Suomen mestari Tappara pelasi kovalla riskillä ottelun lopussa ja sai vielä kavennuksen, kun Petri Kontiola runttasi kiekon verkkoon ajassa 57:09.

TPS:n Aidan Dudas päätti Tapparan pyristelyt laittamalla kiekon tyhjiin hetkeä myöhemmin.

Ottelusarja jatkuu tasatilanteesta 1–1 huomenna Tampereella.