- hauki - ricotta-juustoa - helmisipuleita - retiisejä - viikunoita
Jyrki Sukulan ja Ruben Stillerin menu:
Retiisi-ricottasalaatti
16 retiisiä 200 g Emmental-juustoa 20 g kuivattuja viikunoita 1 pnt basilikaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl valkoviinietikkaa ruohosipulia valkopippuria suolaa 1/2 sitruunan mehu 100 g ricottaa
Pilko raaka-aineet. Valmista kastike seuraavasti: laita etikkaa kuumaan kattilaan, lisää hienonnettu viikuna, sipuli, suola, valkopippuri ja oliiviöljy. Mausta ricotta suolalla, pippurilla, basilikalla ja sitruunalla.
Uunihaukea, munakastike ja paistettuja perunoita sekä helmisipuleita
1 hauki 1/2 dl korppujauhoja 200 g voita 100 g ricotaa 2 valkosipulinkynttä 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia suolaa valkopippuria
Suomusta hauki ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Täytä ricotta-valkosipuli-ruohosipuliseoksella. Ripottele päälle korppujauhoja ja voi nokareina. Kypsennä uunissa 215 c:ssa 16 min. Laita samalle pellille kuoritut helmisipulit ja perunaviipaleet, mausta suolalla sekä valkopippurilla.
munakastike:2 dl kuohukermaa 1 dl smetanaa 2 rkl Dijon -sinappia suolaa valkopippuria 2 keitettyä kananmunaa
Yhdistä kaikki muut aineet paitsi kypsät kananmunat, keitä n.10 min. Lisää murskatut munat.
Vanilja-ricottaa ja liekittyä viikunaa
200 g ricottaa 1 vanilijatanko 2 rkl sokeria 2 rkl Cointreau -likööriä 50 g kuivattuja viikunoita 20 g voita
Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet. Sekoita ricotan joukkoon ja lisää sokeri. Viipaloi viikunat. Sulata voi kattilassa ja lisää viikunat sekä sokeri. Lisää likööri ja liekitä. Tarjoile maustetun ricotan kanssa.