Rukalle saapunut jääkiekkokaukalon kokoinen alastulopatja kaventaa eroa maailman kärkeen – "Olisi tyhmää antaa etu muille vain periaatteen vuoksi"

1:03img
Videolla näyte siitä, miltä alastulopatja ja sille tehtävät hypyt näyttävät!
Julkaistu 29.03.2019 15:47
Toimittajan kuva
Anssi Shemeikka

anssi.shemeikka@mtv.fi

@anssishemeikka

Lumilautailijat ja freestylelaskijat saivat perjantaina hyviä uutisia, sillä alppi- ja freestylehiihdon kehittämisestä vastaava Ski Sport Finland kertoi odotetun alastulopatjan saapuvan Rukalle maaliskuun lopussa.

Alastulopatja on lumilautailijoiden ja freestyle-laskijoiden testikäytössä Rukalla maaliskuun lopusta toukokuun alkupuolelle.

Ski Sport Finlandin uutisessa "jääkiekkokaukalon kokoisen" alastulopatjan kerrotaan olevan edellytys nykyaikaiselle harjoittelulle sekä slopestylessa että big airissa.

Patja asennetaan myötäilemään alastulorinteen muotoja, jolloin se estää tärähdykset.

– On tosi hyvä juttu, että saadaan Suomeen testiin miten landing bag (alastulopatja) toimii ja päästään koko joukkueella siihen hyppäämään. Näen, että sitä kautta saadaan paljon kehitystä aikaiseksi, kun voi turvallisesti testata eri temppuja. Kuitenkin kaikki kisalaskijat hyppii sille bägille, joten olisi tyhmää antaa se etu muille vain periaatteen vuoksi. Tämä on pelkästään positiivinen asia, lumilautamaajoukkueen laskija Kalle Järvilehto kommentoi Ski Sport Finlandin uutisessa.

Big air -hyppyjen kaksinkertainen maailmanmestari Roope Tonteri kritisoi marraskuussa 2017 ideaa alastulopatjasta peläten sen vievän lajia "voimistelun suuntaan".

LUE MYÖS: Lumilautailun suomalaisässä kammoksuu ihmepatjaa – "Aika kaukana lajista"

Hanke toteutetaan Suomen Lumilautaliiton, Ski Sport Finlandin ja Rukakeskuksen yhteistyöhankkeena.

Jos testijakso onnistuu, ja patja todetaan toimivaksi, lajiliitot pyrkivät löytämään taloudelliset edellytykset alastulopatjan pysyvään ylläpitämiseen Rukalla.

– Luomme myös pidemmällä tähtäimellä lapsille ja nuorille edellytyksiä innostua ja harrastaa lajeja. Landing bag on freeski-laskijoiden ja lumilautailijoiden harjoittelussa laajasti käytössä maailmalla ja näyttäisi siltä, että patjaharjoittelulla saavutetaan huipputuloksia esimerkiksi olympialaisissa. Totta kai haluamme, että suomalaisilla on mahdollisuus harjoitella maailmanluokan olosuhteissa kotimaassa ja menestyä myös jatkossa, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi kommentoi uutisen mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Lumilautailu