Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa, ja kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.
25 kpl:
1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai Voitaikinaa (500 g)
Täyte:
100 g mangochutneytä
2-3 punasipulia renkaina
100 g mangoa viipaleina
200 g artisokansydämiä tai oliiveja
1 tl yrttisuolaa
2 tl roseepippuria
½ dl silputtua tuoretta rosmariinia
200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
150 g voimakkaan makuista raastettua kevytjuustoa (rasvaa n. 17 %)
Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina 1/3 pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.
Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy