Rumaa: Ilves-tähti telottiin europelin jatkoajalla

Tampereen Ilveksen tshekkiläinen puolustaja Daniel Gazda telottiin jääkiekon CHL-ottelun jatkoajalla. Ilves voitti vieraissa ranskalaisen Rouen Dragonsin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Gazda oli hyökkäämässä kiekon kanssa hyökkäyssiniviivan tuntumassa, kun Rouen Dragonsin Vincent Nesa levitti jalkansa ja pysäytti Ilves-pelaajan menon rumasti.

Gazda makasi jäässä tuskaisen oloisena, eikä noussut hetkeen. Hänen ottelunsa päättyi siihen.

Samoin päättyi Nesan iltapuhde. Hänet ajettiin ulos polvitaklauksesta.

Gazda oli alustamassa Ilvekselle 1–2-kavennusta, jonka Erik Borg viimeisteli toisessa erässä ylivoimalla.

Kahdesti Tshekin liigan parhaaksi puolustajaksi aiemmin urallaan valittu Gazda on naputellut Ilvekselle tällä kaudella kymmenessä SM-liigan runkosarjaottelussa kahdeksan (4+4) tehopistettä. Hän on pelannut urallaan maaotteluita Tshekin paidassa.

Ilves nyhjäsi voiton voittomaalikilpailussa

Illan CHL-ottelu ratkesi Ilveksen eduksi voittomaalikilpailussa, jossa tamperelaisvieraille osuivat Samu Ratinen ja Jens Lööke ja Rouenista maalasi ainoastaan Milan Kytnar. Koko pelin loppulukemat olivat 3–4.

Rouen oli lähellä täyttä pistepottia varsinaisella peliajalla, mutta Matias Mäntykivi onnistui iskemään Ilvekselle 3–3-tasoituksen viimeisellä minuutilla tamperelaisjoukkueen pelattua ilman maalivahtia.

Ilvestä oli piinaamassa Rouenin maalilla suomalaisveräjänvartija Oskari Setänen, jolle tilastoitiin 33 torjuntaa.

Vaisusti CHL:ssä esiintyneellä Ilveksellä on nyt viidestä europelistä kasassa neljä sarjapistettä. Se pelaa vielä yhden CHL-ottelun, ensi viikon tiistaina kotonaan ruotsalaista Växjötä vastaan. Ilves ei voi päästä pudotuspeleihin.

Ranskan mestarijoukkue Rouenille piste oli CHL-kauden ensimmäinen ja myös sen CHL-pudotuspelihaaveet ovat menneet.