Ruotsalainen ampumahiihtäjä kärähtänyt dopingista – "Suunnattoman surullista"

Ruotsalainen ampumahiihtäjä Cordelia Melén Olsson, 24, on asetettu kahden vuoden kilpailukieltoon dopingista, Ruotsin ampumahiihtoliitto kertoo.

Melén Olsson antoi maaliskuussa ampumahiihdon Ruotsin mestaruuskisoissa positiivisen dopingnäytteen terbutaliinista, jota käytetään yleisesti astmalääkkeenä.

– Tämä on suunnattoman surullinen tapahtuma. Olosuhteet, miten ainetta on saatu, ovat epäselviä, mutta sanoudumme voimakkaasti irti dopingista ja tarkastelemme, miten vastaavat tapaukset voidaan välttää jatkossa, Ruotsin ampumahiihtoliiton pääsihteeri Rikard Grip sanoi.

Melén Olsson antoi positiivisen näytteensä Ruotsin mestaruuskisojen pikakilpailun jälkeen. Hän sijoittui Stina Nilssonin voittamassa kisassa 14:nneksi (+4.21).

– Minun tavoitteeni ampumahiihdossa on kilpailla kansallisesti ja pitää hauskaa. En tiedä, miten kiellettyä ainetta on päätynyt minuun, tämä tuntuu kamalalta. En koskaan aikonut käyttää kiellettyä ainetta ja olen valtavan pahoillani tapahtuneesta, Melén Olsson kirjoitti tekstiviestissä Expressenin mukaan.

Melén Olsson ei kuulu Ruotsin kirkkaimpiin huippuihin, mutta hän kilpaili ampumahiihdon nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat